Prošle godine Kongres nije dao Trampu da ide u Davos. Kada vidite ove cifre, jasno je zašto

Tramp je glavna zvezda Davosa

Foto: Tanjug/AP

Prošle godine, u toku održavanja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, američki predsednik Donald Tramp otkazao je svoje prisustvo.

On je to tada obrazložio time što se nije dogovorio sa svojom Administracijom oko visine troškova.

Mesto gde Tramp je sleteo/Foto: Privatna arhiva

Ove godine je stigao, i upravo završio svoj govor, a procenjuje se da dvodnevni boravak američkog predsednika na Svetskom ekonomskom trebalo da košta američke poreske obveznike više od 3,4 miliona dolara. U troškove spadaju iznajmljivanje automobila i hotelskih soba.

Prošlogodišnje putovanje, koje je Tramp otkazao u poslednjem trenutku usred delimičnog gašenja vlade, trebalo je da dostigne 3,6 miliona dolara, ali će i dalje koštati oko 3,2 miliona dolara u zbog neiskorišćenih hotelskih soba i iznajmljenih automobila.

Ukupni troškovi ne uključuju sigurnosne troškove i plate, kao ni procenu od 2,2 miliona dolara potrebnih za let između Amerike i Ciriha i helikoptera iz Ciriha do Davosa.

Tajna služba izdvojila je više od 400.000 dolara za agente koji borave u Bad Ragazu, odmaralištu sa pet zvezdica i još 176.000 dolara za hotelske sobe na aerodromu u Cirihu.

Iznajmljivanje automobila za komunikacionu agenciju Bele kuće, koja obezbeđuje sigurnu komunikaciju predsednika i njegovog osoblja, koštaće oko 266.000 dolara

Pratite naš blog sa WEF uživo OVDE. 

(Telegraf Biznis)