• 2

Dušan se posle 12 godina vratio u Beograd kao šef kuhinje: "Ukus je bitan, ali odavno znamo da nije dovoljan"

Dušan kaže da osim novog i bogatog iskustva posle 12 godina rada u inostranstvu, u Beograd donosi novi vid kuvanja, između ostalog, poseban pristup namirnicama.

  • 2

Neki hoteli su više od mesta gde odete da prespavate kad ste na putovanju. S9 je jedan od njih. Od samog otvaranja ovde ste imali utisak kao da ste u hotelu sa dugom istorijom. Takav imidž je očuvan ali istorija koju pravi je bogata i zanimljiva. Ovde osim ugodnog enterijera i divne usluge, uvek možete da računate da ćete sresti nekog sa holivudske A star liste, nekog svetskog umetnika ili krunisanu glavu

Smešten u srcu Beograda, odakle se jednostavno pešice dolazi do Kalemegdana, Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja, Square Nine, sa 45 luksuznih soba, a od toga 15 apartmana se ističe svojom arhitekturom. Square Nine je savremeni klasik u srcu starog Beograda, a osmislio ga je čuveni dizajner i arhitekta, Isaj Vajnfeld (Isay Weinfeld). Ovaj nagrađivani butik hotel je član konzorcijuma Vodećih svetskih hotela (The Leading Hotels of the World).

Hotel sadrži dva restorana, od kojih jedan nudi savremenu evropsku kuhinju, a drugi japanske specijalitete na terasi na krovu hotela.

Na terasi 7. sprata, restoran Ebisu otvoren je za večeru i pruža pogled na Beograd uz autentične specijalitete japanske kuhinje na kojima radi tim odabranih kuvara. Osim ekspertski napravljenog sušija, koji čini polovinu jelovnika restorana, jednaka pažnja se posvećuje i ponudi tradicionalnih japanskih jela, kao što su aburi, supa s knedlama i prolećne rolnice, preko rakova sa mekom ljuskom do teppanyaki grilovanog mesa i morskih plodova. Ovaj japanski restoran nosi ime po japanskom bogu ribara, a njegova terasa na krovu nudi otmen ambijent, pogled na najšarmantniju istorijsku četvrt Beograda, kao i autentičnu japansku kuhinju.

Restoran sa svojim novim konceptom se upisuje na mapu evropske kuhinje kao restoran sa autentičnim lokalnim proizvodima i izrzito sezonskog karaktera. Taj pristup je još jesan korak u ostvarivanju glavne misije šefa Dušana Todića a to je da gostu pruži nezaboravno iskustvo. Ovakav koncept ne bi bio moguć bez saradnika dobavljača u Srbiji i regionu.

Kada padnete s nogu šetajući Beogradom, svratite da odmorite, mi smo napravili predah u restoranu i iskoristili priliku da porazgovaramo sa šefom Dušanom Todićem.

Dušan se vratio posle 12 godina u Beograd, i otkrio nam je kako je bilo tamo daleko:

"Puno restorana, puno šefova, i puno isnpiracije. Mogućnost da radim sa ljudima o kojima sam maštao, da koristim namirnice na drugačiji način", kaže on.

Dodaje da osim novog i bogatog iskustva, donosi novi vid kuvanja, između ostalog, poseban pristup namirnicama.

"... I nešto što ovaj hotel ili ovaj grad nisu videli na pravi način, odnosno nismo iskoristili potenicjal. Ukus je veoma bitan, ali odavno znamo da nije dovoljan", priča nam između ostalog.

Video pogledajte na početku teksta.

A ceo tekst u originalu i na engleskom jeziku, čitajte u online izdanju magazina The Collection. 

(The Collection)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi kolega

    20. avgust 2022 | 13:18

    Najveca prednost tog hotela je sto je iskorostio (potpuno neverovatan) povratak u Srbiju njihovog sadasnjeg GM koji je vodio najveca hotelska imena. Taj ce hotel zaista biti najbolji dok je on tu, uzivajte dok traje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>