• 1
 ≫ 

Opet lete loše vesti: Boing ima novi problem, izdao hitno saopštenje

 ≫ 

Boing se suočava sa novim problemom, dok pokušava da pronađe način da svoj najvažniji i najpopularniji avion, prizemljeni 737 Max vine u vazduh

  • 1

Američki proizvođač aviona Boing saopštio je da neki od njegovih 737 aviona, uključujući i model 737 Max, imaju neispravne delove na krilima.

To je najnoviji problem s kojim se Boing suočava dok pokušava da pronađe način da svoj najvažniji i najpopularniji avion, prizemljeni 737 Max vine u vazduh. Prema prvim procenama, 148 aviona eventualno će morati da doradi ove delove.

U saradnji sa Saveznom upravom za avijaciju, Boing je savetovao avio-kompanije koje imaju 737 avione u floti, da pregledaju svoje avione i krila na Max i NG avionima. Serija 737 NG uključuje avione 737-600, -700, -800 i -900.

Reč je tzv. pretkrilici, koja je nalazi na ivicima krila i kao zakrilica obezbeđuje dodatni uzgon krilu.

Avion Boing

Foto: Wikimedia/Flickr/Angelo DeSantis

Neke, kako se navodi, "možda neće zadovoljiti proizvodne standarde i možda će biti potrebna zamena", naveli su Boing i FAA u zajedničkom saopštenju.

Avio-kompanije koje utvrde problem trebalo bi da zamene zakrilice pre nego što vrate avione u servis.

-  Neispravni delovi mogu da propadnu preuranjeno ili puknu -

FAA ističe, da ukoliko i dođe to toga, to neće srušiti avion, ali može da oštetiti avion dok je u letu.

Boing će poslati i direktivu koja će zahtevati od avio- kompanija da pregledaju i poprave sporne delove u roku od 10 dana.

Kompanija je otkrila problem u petak, kada se Boing sastao sa dobavljačem delova. Zaposleni u Boeingu primetili su prvi da nije ispoštovana procedura pri postavljanju zakrilica, što ih je navelo da veruju da postoji bezbednosni problem.

Novi problem utiče na 148 aviona koje je proizveo jedan dobavljač, rekli su u Boingu.

VIDEO: Srušio se avion u Velsu, očevici izvlačili putnike iz olupine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>