• 0
 ≫ 

Kućica koja mami turiste sada će postati toalet vredan skoro 300.000 dolara

 ≫ 

Popularna kućica je pravo mesto za pravljenje dobre fotografije, ali je prvi javni toalet odatle udaljen čak 2,5 kilometra

  • 0

Mesto koje se najviše fotografiše u australijskom gradu Pert nije nikakv spomenik, niti neko drugo umetničko delo, nije ni na listi Uneskove svetske baštine.

Ono što se sada najčešće nađe na Instagram profilima ljudi koji su posetili Pert je plava drvena kućica pored koje su mnogi lokalci prošli bezbroj puta, ni ne primetivši je.

Međutim, zahvaljući Instagramu, ova kućica je postala veliki problem za grad jer će država Zapadna Australija potrošiti stotine hiljada dolara da od kućice napravi javni toalet za turiste koji ovde dolaze sa jednim ciljem - da naprave prelepu fotografiju.

Australija, Pert

Foto: Pixabay

Ipak, popularnost je došla sa problemima.

Kućica se nalazi uz reku Svon, ali je takođe u Maunts bej, jednu od najzauzetijih ulica u Pertu. U nameri da posete "šupu", mnogi turisti parkiraju svoje automobile na već prebukiranim ulicama, onda prelaze put.

- Porastao je broj posetilaca na ovom području, autobusi i automobili se zaustavljaju ovde kako bi napravili dobru fotografiju - saopštili su gradski zvaničnici.

Australija, Pert

Foto: Pixabay

Najbliža javna površina odatle je udaljena skoro 2,5 kilometra, a restoran "Zaferano" koji se nalazi u blizini žalio se na broj turista koji koriste njihov prostor kako bi se "olakšali".

Da bi rešili ovaj problem, Pert je odlučio da igradi prvi solarni toalet.

Konačni račun će iznositi 400.000 australijskih dolara (278.000 američkih dolara), plus dodatnih 20.000 dolara godišnje za održavanje.

VIDEO: Inat kuća u Sarajevu je prva ovakva u svetu, i danas prkosi svima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>