• 2

Najveća izdaja na pomolu: Milioneri promenili mišljenje, profit im više nije prva briga

Američki milioneri će pre izabrati Džoa Bajdena za predsednika umesto Donalda Trampa na izborima 2020. pokazuje istraživanje

  • 2

Milioneri kažu da će verovatno glasati za Džoa Bajdena pre nego za Donalda Trampa na izborima 2020. godine.

Američki milioneri bi pre izabrali  Džoa Bajdena za predsednika umesto Donalda Trampa, ali samo ako bivši potpredsednik postane kandidat za Demokrate, navodi se u novom istraživanju.

Istraživanje "CNBC Millionaire-a" tražilo je od američkih milionera da se izjasne koga bi izabrali za predsednika na izborima 2020. Bajden i Pit Budidžek su jedini kandidati koji su pobedili Trampa među glavnim demokratskim kandidatima u trci.

53% ispitanika milionera reklo je da će glasati za Bajdena, dok je 39% reklo da će glasati za Trampa, dok je 9% bilo neodlučno. U trci između Trampa i Budidžeka, Budidžek  je osvojio 43% posto, dok je Tramp osvojio 42% glasova.

donald tramp, tereza mej, poseta, velika britanija

Foto: Tanjug/AP

Protiv senatora Bernija Sandersa, Tramp je osvojio 46%, a Sanders 40% glasova. Trump je pobedio i senatora Kamalu Harisa i osvojio 45% glasova. Takođe pobedio je senatora Elizabet Varen sa 47% glasova.

Naravno, birači milioneri nisu pouzdani pokazatelji izbornih rezultata. Oni su podržali bivšeg državnog sekretara Hilari Klinton, na izborima 2016. godine, ali je tada Tramp pobedio sa 44% prema 31%.

Ipak, s obzirom na to koliko su bogati investitori prosperirali pod predsedništvom Trampa - od nižih poreza i rastućih cena deonica i gotovinskih otkupa - podrška Bajdenu od strane milionera sugeriše da ekonomska pitanja možda nisu njihova primarna briga.

- Milioneri misle da je Bajden bolji od ostalih kandidata - rekao je Žorž Valper, predsednik grupacije Spectrem, koja provodi istraživanje. Da bi bili uključeni u anketu, ispitanici su morali da imaju ulaganje od 1 milion dolara ili više. Od 750 ispitanika, 261 su bili republikanci, 218 su bili demokrati i 261 identifikovani kao nezavisni.

Bogati glasači su takođe veliki donatori, koji mogu pomoći Bajdenu. Skoro polovina demokratskih milionera planira da doniranovac za Bajdenovu kampanju 2020.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ću budem Džek

    15. jun 2019 | 11:58

    Budidžek!?Daj Budidžek idi kod Kurca u Austriju poseti ga malo,Budidžek!

  • Joco

    16. jun 2019 | 06:40

    Gos.Bajden je presednik drugog najvećeg investicionig fonda gde su svi jezuiti uložili novac...dok Tramp hleda Američki običan narod. Pogledajte samo DC..grad bogataša hde nema Amerikanaca samo bogati jezuiti i kralhicini jeftini službenici

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>