• 0
 ≫ 

Ko visoko leti...Osmislio je električni automobil, sad podneo zahtev za bankrot

 ≫ 

Mislio je da će biti veći od Alibabe, kao i da je Epl zastareo

  • 0
električni automobil, punjenje baterija

Foto: Shutterstock

Kineska kompanija LeEco poznata po sve većem udelu na tržištu mobilnih uređaja, mnoge je iznenadila ambicioznim uplivom i u neke druge inovativne sfere tehnoloških proizvoda, među kojima je najveću pažnju privukao LeSEE autonomni električni automobil koji je predstavljen pre tri godine.

Danas, međutim, stižu loše vesti. Jia Yueting, CEO kompanije LeEco preduzetnik koji je prikupio milijarde dolara dugova pokušavajući da izgradi poslovno carstvo u Kini, podneo je zahtev za bankrot u SAD sa planovima da svoj najnoviji poduhvat, pokretanje električnih vozila, preda poveriocima.

Njegov automobil trebalo je da postane ozbiljan konkurent vozilima kao što je popularni Tesla Model S.

U predloženom planu restrukturiranja duga koji je podnesen saveznom sudu u Vilmingtonu, Jia će iskoristiti svoj vlasnički udeo u Faradai & Future Inc. sa sedištem u Los Anđelesu da vrati poverenje poverilaca za otplatu svojih dugova.

Prema planu Jia se suočava sa 2,3 milijarde dolara potraživanja.

Plan je takođe osmišljen da pomogne Faradaiu da lansira IPO.

Jia ima istoriju davanja zanimljivih izjava o svojim različitim poduhvatima, uključujući i onu da će jedno od njegovih najvećih preduzeća sa sedištem u Kini "daleko nadmašiti“ tri najveće kineske internet kompanije: Baidu, Alibabu i Tencent. Ta se tvrdnja odnosila na 2,2 milijarde dolara koje je Jia prikupio za LeEco, široki konglomerat od električnih automobila i televizora do zabave.

U svom prvom međunarodnom televizijskom nastupu 2016. godine on je kompaniju Epl nazvao je "zastarelom" i rekao da očekuje da će njegova kompanija za električna vozila "voditi industriju u novo doba".

Video: Tesla će od sada da juri kriminalce

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>