• 34

Prvo ministarstvo u Srbiji koje je uvelo klizno radno vreme: "Zaposleni treba da budu zadovoljni"

Radno vreme može početi između 7:00h i 8:30h, a završiti se od 15:00h do 16:30h

 • 34
Merenje radnog vremena

Foto: Shutterstock

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prvi je resor u Vladi Republike Srbije, koji je radi usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, a pre svega rada i roditeljstva, uveo mogućnost promene utvrđenog početka i završetka radnog vremena zaposlenih.

Tako, radno vreme može početi između 7:00h i 8:30h, a završiti se od 15:00h do 16:30h, istekom osmočasovnog radnog vremena. 

Ministar Zoran Đorđević naveo je da "ministarstvo želi da zaposleni budu zadovoljni, da mogu da usklade sve svoje obaveze, jer samo tako će nastaviti da rade sa elanom, što je veoma važno jer se njihov posao odnosi indirektno na sve građane".

- Istraživanja su pokazala da su i vodeće svetske kompanije, uvođenjem kliznog radnog vremena efektivno smanjile neproduktivan rad, povećale zadovoljstvo zaposlenih, smanjile troškove i potrebu za prekovremenim satima na radnom mestu. Nadamo se da su to samo neki od efekata koje ćemo postići ovom odlukom - rekao je Đorđević.

Video: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • White

  Supruga mi radi u drzavnoj firmi i prema njenim recima 90% kolega dolazi u periodu 8 do pola 9 i vec u 15h kancelarije su prazne. Tako da je ovo samo prilagodjavanje postojecem stanju...

  6
  1

  Podelite komentar

 • Da da

  Lepo mi placamo oni se zezaju... Ovo treba zabraniti takonom samo privatni sektor bi smeo ovako nesto da uradi jer placa iz svog dzepa a ne od tudjih para....

  4
  5

  Podelite komentar

 • ON

  Pa imi smrtnici imamo iste obaveze decu odvesti u vrtice, skole. Pa ko nam nudi mogućnost kliznog radnog vremena. Nego moramo po 15min ranije da dodemo.Nedaj boze da kasnimo...

  11
  5

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke