• 0

Zainteresovani za Komercijalnu molili za duži rok, ponude do 16. decembra

Rok za dostavljanje ponuda je produžen pošto su to tražili učesnici u tenderskom postupku

  • 0

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda u postupku prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koji ističe 2. decembra, produžen je do 16. decembra do 15.30 sati, objavilo je Ministarstvo finansija.

Rok za dostavljanje ponuda je produžen pošto su to tražili učesnici u tenderskom postupku, a javno otvaranje obavezujućih ponuda biće održano istog dana odnosno 16. decembra, navedeno je na sajtu ministarstva.

- S obzirom na činjenicu da su se učesnici u drugom stepenu tenderskog postupka obratili sa molbom da se, zbog kompleksnosti procesa, produži krajnji rok za dostavljanje obavezujućih ponuda, a imajući u vidu intenciju da se u postupku prodaje akcija u Komercijalnoj banci a.d. Beograd dobije što više kvalitetnih ponuda, Ministarstvo finansija je odlučilo da se krajnji rok za dostavljanje obavezujućih ponuda produži na 16. decembar, do 15:30 časova po lokalnom vremenu - navedeno je u obaveštenju ministarstva.

Država otkupila 35 odsto

 

Podsećanja radi, Ministarstvo finansija objavilo je juče da je država otkupila 34,58 odsto akcija Komercijalne banke od Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Međunarodne finansijske korporacije (IFC Capitalization Fund), po ceni od 217 miliona evra.

Na taj način, uspešno je završena konsolidacija vlasničke strukture u Komercijalnoj banci i omogućeno je Republici Srbiji da potencijalnom kupcu ponudi na prodaju 83,23 odsto običnih akcija, a u skladu sa procesom privatizacije koji je u toku.

Ta tranaskcija usledila je nakon akvizicije 6,89 odsto običnih akcija u vlasništvu švedskog i nemačkog fonda, Svedfund i DEG, koja je okončana 26. juna ove godine.

U igri su, prema objavljenim informacijama, četiri zainteresovana investitora: tri banke - austrijska Rajfajzen, srpska AIK banka i slovenačka NLB banka i američki investicioni fond Riplvud advajzers, čiji je vlasnik americki biznismen Tim Kolins.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>