• 2

Zašto sve više posla imaju agencije za čišćenje i održavanje objekata

Briga o čistoći prostora u kome boravimo veoma je važna

  • 2

Ukoliko ovaj posao, iz bilo kog razloga, ne obavljamo samostalno  - kome bi trebalo da ga poverimo? Istražujemo zašto se sve više pojedinaca, ali i kompanija, odlučuje se da se obrati nekoj od agencija za ciscenje i odrzavanje objekata i sa njima uspostavlja dugoročnu saradnju.

Veliki broj obaveza koje savremeni život sa sobom nosi često nam ne ostavlja dovoljno vremena za brigu o čistoći prostora u kome živimo. Ono malo slobodnog vremena što nam preostane više bismo voleli da provedemo na sto drugih načina, a ne družeći se sa usisivačem, metlom i krpom. Istini za volju, nekim osobama je čišćenje i spremanje stana ili kuće prijatna i opuštajuća aktivnost, ali većini je obaveza koja crpi energiju i vreme.

Izazov je još veći kada su je u pitanju poslovni prostor. Tu se ne postavlja pitanje utrošenog vremena, već količine posla koji treba obaviti i kome ga poveriti. Većini manjih, srednjih, a čak i većih kompanija nije isplativo da zapošljavaju osobe kojima je jedino zaduženje briga o čišćenju i higijeni. Praksa je pokazala da je daleko bolje rešenje angažovanje profesionalnih spoljnih saradnika. Osim ekonomske isplativosti, na taj način nema brige o dodatnim zaposlenim licima (bolovanja, godišnji odmori).

Agencije za čišćenje i održavanje objekata nude rešenje za pravna i fizička lica. Spisak i prezentacije najboljih može se pronaći na sajtu Portal Srbija gde lako možete stupiti u kontakt sa njima. Prednosti zahvaljujući kojima su se nametnule na tržištu i zbog kojih imaju sve više posla su brojne.

Čistačica. Švajcarska

Foto: Shutterstock

Počnimo od najočiglednijih. Zaposleni u agencijama za čišćenje i održavanje objekata su osobe koje su prošle selekciju i obuku. Iza njih stoji firma koja garantuje za kvalitet obavljenog posla. Standardi su visoki, jer ako ne bi bilo tako, brzo bi se izgubila bitka sa jakom konkurencijom. Nasuprot tome, ako na primer za spremanje stana ili kuće angažujete pojedinca, nikad ne možete biti sigurni koliko je ta osoba detaljno odradila posao čišćenja. Drugo pitanje je pitanje brige o Vašoj imovini i stvarima. Posao poveren profesionalcima ujedno je i garancija bezbednosti.

Briga o životnoj sredini

 

Ne treba zanemariti sredstva za čišćenje i hemikalije koje koriste profesionalne agencije. Njihovo opredeljenje je briga o planeti Zemlji i stoga izbor pada na ekološki najprihvatljivija rešenja. Svest o očuvanju životne sredine treba da bude prisutna kod svih nas. Zato nemojte nikad zdravo za gotovo shvatati nečiju težnju da nametne upotrebu prirodnih sredstava koja u sebi ne sadrže štetne supstance i zagađivače. Svaki, i najmanji korak je važan!

Podela posla i cene usluga

 

Agencijama za čišćenje i održavanje objekata potrebno je manje vremena za Usluge čišćenja i održavanja zato što one za to angažuju manji ili veći tim. Podela posla je unapred zacrtana, a nadzor se konstantno sprovodi. Što se tiče cene usluga, njih diktira više faktora. Jedan od načina da se dobije povoljnija cena usluga je uspostavljanje šire i dugotrajnije saradnje. Ovo se odnosi na sve: kompanije, skupštine stanara koje traže angažman za redovno održavanje zgrade, kao i za osobe koje bi želele, bar periodično, da se lično rasterete obaveza čišćenja i spremanja.

Delatnost agencija za čišćenje i održavanje

 

Osnovna delatnost data je u samom nazivu i odnosi se na čišćenje stambenog, poslovnog i industrijskog prostora. Pojam održavanja može podrazumevati dosta toga, a same agencije mogu nuditi: održavanje dvorišta i zelenih površina, tehničko održavanje (koje podrazumeva angažovanje stručnog osoblja za popravke u stambenim i poslovnim zgradama itd.), kao i sezonsko zimsko održavanje koje podrazumeva čišćenje snega sa puteva, staza i prilaza. Takođe u ponudi su i pranje fasada i visinsko pranje prozora na viskom poslovnim zgradama. Većina agencija je u mogućnosti da svojim klijentima ponudi čišćenje velikih površina profesionalnim mašinama.

Bez obzira da li Vam je potrebna pomoć u čišćenju Vašeg stambenog ili poslovnog prostora, savet je da se obratite profesionalcima. S jedne strane, ako do sad niste imali tu praksu, možda je vreme da obezbedite sebi više slobodnog vremena i uživate sa svojom porodicom i prijateljima. Ako ne češće, praktikujte ovo bar sezonski, kada na red dođe „veliko spremanje“, ili posle radova kao što su krečenje ili renoviranje. Ukoliko ste vlasnik privatnog biznisa i imate poslovni prostor, agencija će najbolje brinuti o održavanju higijene i eventualno o tehničkim popravkama. Cene usluga su povoljne, a kvalitet je zagarantovan.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    9. decembar 2019 | 11:55

    U SVICI TO RADE FIRME ZA CISCENJE VEC 4DECENIJE I TO RADE UGLAVNOM STRANCI !!! TOSE OVDE NESMATRA PONIZAVAJUCIM POSLOM ZATO STO I DOBRO PLACEN!!!

  • Zato sto....

    9. decembar 2019 | 11:52

    ....ko drzi te silne agencije,pa namece biznis svuda?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>