• 1

Fermentisane kobasice prave na 3.000 kvadrata, lepa vest za Jagodince

Otvoren nov proizvodni pogon za proizvodnju fermentisanih kobasica

  • 1
YUHOR

Foto: Delta Holding

Ne kažu tek tako da je kruna svake industrije mesa proizvodnja fermentisanih kobasica.

Mirisne kobasice se dobijaju mlevenjem najfinijih delova mesa sa pažljivo odabranim začinima koji svakom proizvodu daju specifičan ukus.

Tehnološki postupak pri proizvodnji suvo fermentisanih kobasica zahteva poseban odabir najkvalitetnije smesme. Specifičnost ukusa se postiže uz pomoć začinskih smeša i aditiva, kao i posebnim režimima zrenja.

YUHOR

Foto: Delta Holding

Mesna industrija Yuhor je jedna od vodećih idnustrija u ovoj oblasti, a kompanija je upravo proširila svoj proizvodni pogon u Jagodini.

Time je udvostručila kapacitete za proizvodnju fermentisanih kobasica.

Izgradnjom novog objekta i adaptacijom postojećeg, proizvodni pogon povećan je za 3.000 metara kvadratnih. U novom pogonu instalirana je oprema vodećih nemačkih i engleskih proizvođača (K+G-Wetter, Vemag Anlagenbau, Multivac, Loma Systems), a instalirane su i nove komore za dimljenje i zrenje proizvoda, kao i linije za vakum i slajs pakovanja.

YUHOR

Foto: Delta Holding

- Kao jedna od vodećih industrija u ovoj oblasti, prioritet vidimo u kvalitetu koji nudimo potrošačima zato neprekidno ulažemo u unapređenje proizvodnje. Ovo ulaganje, vredno 6 miliona evra, donosi nam ne samo povećanje kapaciteta, već i proširenje asortimana i dodatnu kontrolu celog procesa proizvodnje - kaže Dragan Miladinović, generalni direktor Yuhora.

Svečanosti prilikom otvaranja su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, predsednik Delta Hodinga, u čijem sastavu je Juhor, Miroslav Mišković, kao i menadžment i poslovni partneri.

YUHOR

Foto: Delta Holding

Dragan Marković Palma je, nakon obilaska novog proizvodnog pogona izjavio da je zahvaljujući ambijentu koji je stvorila država povećana kupovna moć građana, što se pozitivno odrazilo i na poslovanje Yuhora.

- Izgradnjom novog objekta i adaptacijom postojećeg, proizvodni pogon je povećan za 3000 kvadrata, za 65 posto je povećana proizvodnja fermentisanih kobasica, a ukupna proizvodnja je povećana za 35 posto - rekao je Miladinović.

Tradicija Yuhora traje još od 1902. godine, a od 2004. deo je kompanije Delta Holding. Yuhor je razvio i sopstenu maloprodajnu mrežu, pod imenom Yuhor Dućan, koju čine 52 objekta širom Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    11. decembar 2019 | 11:33

    Bas bih voleo da cujem ti procitam komentar zaposlenih tj kakva im je plata, da li su zadovoljni radom i sl.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>