• 0
 ≫ 

Bele je boje, u prahu, a najbolji je kolumbijski: Neverovatan peh najvećeg lanca supermarketa

 ≫ 

Volmart već tradicionalno bar jednom godišnje lansira proizvod koji postane "međunarodni skandal"

  • 0
Džemper

Foto: Walmart.ca

Kolumbija je najavila da će tužiti američki maloprodajni lanac Volmart zbog prazničnog džempera čija aplikacija podseća na vezu sa kokainom.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

A Colombian government agency threatened to sue Walmart on Tuesday over a Christmas sweater that associated the country with cocaine. The sweater featured an image of a bug-eyed Santa Claus seated in front of three white lines that appeared to be cocaine. The sweater’s tagline: “Let it snow.” For those who weren’t quite sure what the sweater might be suggesting, its product description read: “We all know how snow works. It’s white, powdery and the best snow comes straight from South America. That’s bad news for jolly old St. Nick, who lives far away in the North Pole. That’s why Santa really likes to savor the moment when he gets his hands on some quality, grade A, Colombian snow.” Read more by clicking the link in our bio.Објава коју дели The Washington Post (@washingtonpost) дана

 

Valmart je postao neobičan primer kako druga tržišta mogu dovesti kompanije i njihovo upravljanje u stvarne probleme.

Kompanija je upravo uputila i zvanično izvinjenje. A problem je džemper koji su lansirali na kanadskom tržištu a na kojem je slika Deda Mraza "široko otvorenih očiju", ispred koga su tri crte nečega što podseća na kokain, i natpis: "Neka pada sneg", a u opisu je dodato: - Svi znamo kako sneg funkcioniše. Beo je, prašnjav, a najbolji dolazi direktno iz Južne Amerike. To je loša vest za veselog starog St. Nicka, koji živi daleko na Severnom polu. Zato Deda Mraz zaista voli da uživa u trenutku kada dođe do nekog vrhunskog kvaliteta, kao što je kolumbijski sneg -

Ubrzo je džemper postao viralan na društvenim mrežama, a Volmart je povukao i ostale "nepristojne" dukseve sa prazničnim temama.

To ipak, nije bilo dovoljno. Kolumbijska vladina agencija zapretila je tužbom zbog zbog povezanosti nacije s kokainom.

Nacionalna agencija za pravnu odbranu države zahteva da Volmart nadoknadi Kolumbiji štetu koju je naneo ovaj natpis.

- Iako se Volmart izvinio, šteta je učinjena. Pokrenućemo sudski postupak - rekao je direktor agencije Kamilo Gomez Alzate.

Dodao je da će novac otići u fondacije za podršku porodicama vojnika i policajaca koji su povređeni ili ubijeni u borbi protiv trgovine drogom.

Kolumbija će takođe tražiti od Volmarta da potroši 10 puta više od sume korišćene za marketing proizvoda povezanih sa kokainom za promociju legalne robe Kolumbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>