• 0

Digitalizacija u fokusu sledećeg Kopaonik biznis foruma

Posebni gosti na Forumu biće bivši predsednici država i vlada iz region

  • 0
Kopaonik, biznis forum Foto: Marko Jovanović

Četvrta industrijska revolucija, digitalizacija, obrazovanje i "odliv mozgova" biće u fokusu 27. Kopaonik biznis foruma, koji će biti održan od 1. do 4. marta 2020. godine, najavio je Savez ekonomista Srbije.

- Industrija 4.0 i povezane teme: Izazovi budućnosti - biće centralna tema Kopaonik biznis forum, koji će biti održan u Kongresnom centru hotela Grand na Kopaoniku.

Veliki broj panela biće posvećen četvrtoj industrijskoj revoluciji, digitalizaciji, obrazovanju, pametnoj specijalizaciji, politici zapošljavanja i "odlivu mozgova".

Prvog dana u okviru programa je i zanimljiv specijalni događaj posvećen kreativnoj ekonomiji u kome učestvuju glumac, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić i direktor IÐ World-a Ðorđe Trbović.

Specijalni gosti prvog i drugog dana foruma biće evropska komesarka za inovacije, razvoj, obrazovanje i kulturu Marija Gabriel i profesor na Politehničkom fakultetu u Milanu, direktor "Competence centra" u Italiji i predsednik Svetskog foruma proizvođača (World Manufacturing Forum) Marko Taiš.

Registracija učesnika počinje od 8. januara 2020. godine preko veb portala www.kopaonikbusinešforum.rs

Kopaonik biznis forum svake godine privuče više od 1.500 učesnika, a na narednom, pored državnih zvaničnika, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija, članova diplomatskog kora, poslovnih ljudi, domaćih i stranih investitora, svoje učešće potvrdili su i šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju (IMF) Jan Kejs Martejn i menadžer Svetske banke  za Evropu i centralnu Aziju Galina Andronova Vinćelete.

Učestvuju i regionalni direktor MMF-a za jugoistočnu Evropu Nadem Ilahi, direktor regionalne kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre, kao i svi predsednici privrednih komora zemalja u regionu.

Posebni gosti na Forumu biće bivši predsednici država i vlada iz regiona, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Srbije. Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard.

Forum predstavlja svojevrsnu interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih reformskih izazova iz političkog, privrednog i ekonomskog ugla.

Kao i svih prethodnih godina i predstojeći Kopaonik biznis forum biće sajam ideja i mesto na kome se sumiraju rezultati ekonomske politike naše zemlje između dva događaja, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>