• 3

Vesić potvrdio pisanje Telegraf Biznisa: Inspektori još neće kažnjavati zbog plastičnih kesa

Cilj je da se odluka poštuje, a ne da se po svaku cenu naplaćuju kazne

  • 3

Goran Vesić, član Predsedništva Srpske napredne stranke objavio je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu da će gradske i opštinske komunalne inspekcije početi od 8. januara kontrolu primene Odluke o zabrani korišćenja plastičnih kesa u Beogradu, ali da će inspektori prekršioce upozoravati bez kažnjavanja, čime je potvrdio jučerašnje pisanje našeg portala. 

Podsetimo, kako smo prvi objavili, inspektori će u narednih šest meseci imati samo savetodavnu ulogu, kada je reč o ovoj primerni.

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda podsetio je pravna i fizička lica koja se na teritoriji Beograda bave maloprodajom da je 1. januara ove godine stupila na snagu odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa u Beogradu za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga.

Kako prenosi Beoinfo, podseća da su sva pravna i fizička lica obavezna da poštuju ovu odluku i da kupcima ponude cegere, papirne ili biorazgradive kese u skladu sa Odlukom o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga

U saopštenju se navodi da je, prema izveštajima sa terena, većina trgovaca počela s primenom ove odluke, ali da, nažalost, postoje i oni koji misle da mogu da rade po starom.

Gradske i opštinske komunalne inspekcije počeće od 8. januara kontrolu primene Odluke. Biće konstrolisane gradske pijace, maloprodajni objekti, kako trgovinskih lanaca tako i pojedinačni, a posebno piljare na koje su se tokom prvih dana 2020. godine građani žalili da ne poštuju odluku - kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će tokom januara inspektori vršiti kontrolu primene odluke, a prekršioce će upozoravati bez kažnjavanja, jer, kako se ističe, "cilj je da se odluka poštuje, a ne da se po svaku cenu naplaćuju kazne".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    4. januar 2020 | 21:27

    Pobrkao loncice, odavno. Na nasu stetu.

  • Nije nego

    4. januar 2020 | 21:08

    Kesa 1000 dinara mala i 5000 dinara velika, a roba besplatno ....

  • Cccc

    4. januar 2020 | 19:54

    A sta tu ima da se savetuje,ili mozes ili nemozes da prodajes kese.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>