• 2

Treba li Bugarima pomoć? Srbija se nudi da ubrza radove na Turskom toku

Razgovara se o tome da se Srbija možda uključi u izgradnju u Bugarskoj sa delom mehanizacije i zavarivača

  • 2

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da Srbija razmatra da pomogne Bugarskoj da na svojoj teritoriji završi deonicu gasovoda, kako bi se Srbija priključila na Turski tok, kao i da će u našoj zemlji sve biti završeno i spremno najkasnije do 1. oktobra.

Na pitanje zašto kasne radovi na Turskom toku u Bugarskoj i da li ta zemlja odugovlači jer to traže Amerikanci, Bajatović ističe da Bugarska jeste pod pritiskom, ali i da Bugari imaju dodatnu ambiciju pošto hoće da budu hab za snabdevanje, odnosno da dobijaju gas i iz Ruminije i Grčke.

Podseća da je Južni tok propao upravo zbog pozicije Bugarske.

Kako kaže, razgovara se o tome da se Srbija možda uključi u izgradnju u Bugarskoj sa delom mehanizacije i zavarivača, kako bi se što pre uradio prvi deo gasovoda u Bugarskoj od 308 kilometara, a kako bi naša zemlja mogla da se priključi Srbija na bugarski sistem, što je neophodno za dobijanje gasa iz Turskog toka.

Dodaje da Bugarska sada malo pregovara oko cene gasa, ali da će i Srbija pregovarati kada dođe vreme i da je normalno da se svi bore za što bolju cenu gasa.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>