• 0

Ove firme su zabranile rukovanje i putovanja, a odobrile rad od kuće i uvele tajmer za pranje ruku

Šai Aharoni, ispred marketinške agencije "Reboot", na jedan od stolova u zajedničkom prostoru stavio je tajmer za jaje koji podseća zaposlene da na svakih pola sata peru ruke

  • 0
Posao, biznismen, rukovanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Vesti o korona virusu "pljušte" sa svih strana, a kompanije širom sveta sve ozbiljnije shvataju aktuelnu situaciju. Evo na koji način to rade Britanci, ali i mnogi drugi širom sveta.

Tajmer za jaje

Ova sprava je postavljena u kancelarije kako bi podsećala ljude da peru ruke svakih 30 minuta, a deljenje tastatura i miševa za kompjuter je striktno zabranjeno. Šai Aharoni, ispred marketinške agencije "Reboot", kaže da je i kod njegove kuće slična situacija: "Moja žena ide okolo i briše sve površine, vrata, kvake, telefone". Svakoga ko je bio izložen područjima zahvaćen korona virusom, šefovi su zamolili da radi od kuće dve nedelje, a to će biti potpuno plaćeno.

Kućni karantin

Osoblju iz softverske firme "Quantiq" dozvoljeno je da radi od kuće jedan ili dva dana u toku nedelje. Lisa Lancaster, menadžerka u ovoj firmi, kaže da bar jedan menažder mora da bude na poslu svaki dan, ali da savetuju osoblje da izbegavaju gužvu, špic u saobraćaju i da nose maske. - Možda preterujemo s ovim merama opreza, ali radije želimo da budemo sigurni, nego da posle žalimo - kaže ona. I mnoge druge kompanije pribegavaju ovim metodama, odnosno radu od kuće, a među njima su avio-kompanija "Emirates", banke "Goldman Sachs" i "Citibank".

Nema više rukovanja

Biznismeni i političari bi ubuduće, kada se sretnu, mogli da izbegavaju rukovanje, a razlog za to je jasan. Štaviše, jedan od nemačkih ministara je nedavno odbio da se rukuje s kancelarkom Angelom Merkel. Laura Fol iz firme "Janus Henderson" kaže da je odlučila da će kompanijski sastanci biti "non-shaking hand event". S obzirom na to da je reč o velikim kompanijama, koje imaju internacionalno poslovanje, nimalo ne čude ovakve odluke.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>