• 57
 ≫ 

Vučić: Privatnici, nemojte otpuštati ljude, pustite ih da žive

 ≫ 

Država će razmatrati da preuzme deo gubitaka na sebe

  • 57
Aleksandar Vučić, KZŠ, Live obraćanje Printskrin: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji opet je zamolio privatnike da ne otpuštaju olako svoje zaposlene, poručivši da će po tome država znati da ih ceni.

- U Austriji bez posla ostalo je već 150. 000 ljudi, u Francuskoj million. Nemojte olako otpuštati ljude zbog sedam ili 15 dana. Pomoći ćemo. Neću da obećavam ono što ne možemo, ali pustite ljude da žive - kazao je on.

Istakao je da će država da preuzme deo gubitaka.

- Molim vas vas, koji ste privatnici , polovinu od toga gledaćemo da vam nadoknadimo - rekao je on.

Ponovio je da je proteklih dana u zemlju ušlo oko 318. 000 ljudi, te da računa da će polovina ostati u Srbiji, da će se boriti da ostanu.

Dovoljno lekova, produžava se bolovanje

Direktorka RFZO Sanja Škodrić zahvalila je građanima što veruju državi i ne stvaraju veštačke nestašice lekova kojih ima dovoljno u apotekama.

- Apsolutno sve funcioniše i u uslovima kada je deo kadra i kapaciteta, lekova i reagenasa, postelja rezervisan za obolele od korona virusa - naglasila je Škodrić i istakla da su unapred obezbeđene dovojlne količine lekova i reagenasa.

Ona je podsetila da su automatski produžena bolovanja na trideset dana, a ukoliko stanje bude potrajalo, biće produžena i na duže.

Važnost e-recepata produžena je na tri meseca, a ako bude bilo potrebe, produžićemo ih još, rekla je Škodrić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Damnjan

    21. mart 2020 | 20:06

    45 godina radim nisam nikoga otpustio a sad moram da otpudtim jer ja vodim sebe i porodicu u propast A TIkazes svi na budjetu ostaje da radr oo nasem trosku i unsti ce nas jermi mali nemamo gde

  • Zoran

    21. mart 2020 | 20:34

    Lako je to reći ali privatnik ako ne radi otkud mu pare da plaća radnike.

  • Jelic

    21. mart 2020 | 20:16

    Ljudima sa javnog sektora svima smanjiti plate na minimalac. Ljudima privatnicima otpisati dazbine za ovaj mesec kompletne poreze na doprinose itd i pomoci ih sa polovinom minimalca po svakom zaposlenom i problem resen niko ne gubi posao. I onako mi placamo iz naseg dzepa javni sektor

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>