• 3

Gordon Remzi privremeno zatvara restorane: Više od 500 zaposlenih pred otkazom

U mejlu su dobili informaciju da će biti isplaćebi do 17. aprila, ali i da nema garancije da bi oni mogli da se vrate na posao kada restorani ponovo budu otvoreni

  • 3
Gordon Remzi

Printskrin: Youtube/Tsui Hon-Lung

Jedan od najpoznatijih kuvara na svetu Gordon Remzi bio je primoran da zbog epidemije korona virusa zatvori niz restorana, a bez posla ostaje na stotine hiljada ljudi.

Britanski "Miror" navodi da su mnogi putili brojne kritike na račun Remzija koji otpušta više od 500 svojih radnika zbog privremenog zatvaranja restorana.

Kako se navodi, osoblje restorana nije imalo predstavu da su im poslovi u opasnosti i oni su sada poslati na odmor na neodređeni period.

U mejlu su dobili informaciju da će biti isplaćebi do 17. aprila, ali i da nema garancije da bi oni mogli da se vrate na posao kada restorani ponovo budu otvoreni.

"Miror" piše da su zaposleni veoma besni, te da su na račun Remzija uputili i psovke.

Remzi je, inače, na Instagramu odao priznanje svojim zaposlenima uz objavu o zatvaranju restorana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    26. mart 2020 | 20:45

    Donekle ga razumem,moj prijatelj je drzao piceriju u Nisu,imao je pet radnika i on je radio,kada plati sve racune,da radnicima platu njemu bi ostalo 40.000 din. da je nastavio sa poslom kako bi sada mogao da izmiruje svoje racune i daje radnicima platu?

  • Гидри

    27. mart 2020 | 08:08

    Већина малих привредника, занатлија разних профила, има дневно, текуће пословање. Пар радника, плус власник. Да ли мислите да они имају толико акомулираног новца да могу да не раде пар месеци, при том исплаћују раднике, сировине, закупе, струју и остале дажбине, а да имају знатно смањен или никакав приход? Не говорим о Ремзију, мада и он и њему слични имају исти, ако не и већи проблем. Лако је псовати и пљувати, никоме није у интересу да не ради. Врло мали број успешних компанија може да се носи са тим, већина ће полако ући у проблем, на жалост...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>