• 3

Rešena situacija u Juri: Radnicima obezbeđeni svi uslovi za rad

Trenutno radi 70 zaposlenih, udaljenost dva metra

  • 3
Radnici Jure

Foto: Telegraf.rs

Zaposlenima u preduzeću Jura u Nišu, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i naloženih mera inspektora rada, obezbeđena su zaštitna sredstva - maske, rukavice, kao i neophodna dezinfekciona sredstva, odnosno obezbeđen im je nesmetan rad, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ðorđević je naveo da je u Juri obezbeđen nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u skladu sa Uredbom, u proizvodnom pogonu Jure u Nišu površine 11.237 metara kvadratnih, trenutno radi 70 zaposlenih i prilikom obavljanja posla naloženo im je da drže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli dužine oko 4 - 4,5 metara radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Najavljeno je da će inspektori rada nastaviti u narednom periodu da obavljaju vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele Srbije radi kontrole primene poštovanja člana 4. Uredbe o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

- Svi poslodavci, koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom - zaključio je Đorđević.

Podsetimo, kako nam je rečeno ranije, inspektori rada su nastavili sa vršenjem inspekcijskog nadzora kod ovog poslodavca, gde su zatečeni okupljeni radnici ispred pogona.

Video: Kisić-Tepavčević o obolelim i zaraženim radnicima u fabrici Jura

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milo

    U toj Juri, uvek problematicnoj. Ti Koreja ci, vlasnici, nisu korektni prema nasim radnicima, koje bedno placaju i ucenjuju, Interesu je me ko je platio sve zastitne maske, rukavice, sredstva za higijenu, Drzava Srbija ili Korejdi vlasnici. Ne mojte sa krijete.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke