• 34

Srbija otkupljuje vlasništvo Etihada nad Er Srbijom?

Trenutno, država ima udeo od 51 odsto

  • 34
Air Serbia, Er Srbija, BERLIN FRANKFURT

Foto: Tanjug/ER Srbija

Srbija će možda otkupiti akcije nacionalne avio-kompanije od Etihada, rekla je ministartka građevine, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući na TV Prva podsetila na značaj te kompanije, i to koliko je pomogla u prethodnim nedeljama kada je reč o prevozu tereta, pomoći, ali i vraćanju naših sugrađana iz drugih zemalja.

Istakla je da država razmatra kako da pomogne toj kompaniji i "da ćemo videti" da li ćemo kupiti dodatne avione ili kupiti deo deonica od Etihada. Kako je naglasila, tokom pandemije se pokazalo koliko je važno da imamo našu avio-kompaniju.

- Razmišljamo na sve načine da pomognemo, možda ćemo i otkupiti akcije Etihada - rekla je ona.

Za sada je minus Er Srbije preko 30 miliona evra, a procene kažu da će do kraja godine porasti bar još toliko, izjavila je Mihajlović. Kako je navela, procena je da će gubitak u avio-saobraćaju u Evropi biti 160 milijardi evra ove godine i istakla da nema zemlje u svetu koja neće pomoći svojoj avio-kompaniji.

- Ne treba ni razmišljati da li je Er Srbiji potrebna pomoć, nego treba napraviti efikasan program koji ne znači davanje para nego stvaranje uslova za rad Er Srbije - rekla je ona.

Dodala je i da je u prethodnih nekoliko godina Er Srbija povećala broj destinacija za više od 40, povećala svoje prihode i omogućila da drugi, indirektni prihodi od turizma porastu.

Er Srbija je nacionalna avio kompanija u kojoj je 51 odsto vlasnik država, a 49 odsto kompanija Etihad iz UAE. Praktično ona je 2013. nasledila nekadašnju kompaniju JAT Ervejz koja je prema tvrdnjama predstavnika nadležnih institucija bila pred bankrotom.

Video: Još dva aviona Er Srbije odletela u Kinu po medicinsku opremu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    Sta da otkupe, Etihad je propao to se uzima dzabe, hitno sve u zatvor zbog prevare.

  • Milica

    Otkupiti 49 odsto kompanije koja je poklonjena Etihadu? I još su zarađivali na Er Srbiji, debelo prodajući svaku uslugu. Zemljo, otvori se...

  • Ghh

    Jat mora da postiji? Zasto kad smo prodali aerodrom koji za razliku od ovih sto prave gubitke donosi zaradu...Srbija

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke