Zašto nema brašna u prodavnicama? Amerikanci se plašili za meso, a zapravo su druge police prazne

  • 1
brašno foto: pixabay.com

Uprkos tome što su fabrike za preradu mesa širom SAD zatvorene zbog zabrinutosti za korona virus, za sada još ima dosta mesa u prodavnicama - za razliku od brašna.

Zašto je to tako za CNN je objasnila Keri Adervud, direktorka u kompaniji "King Artur Flaur". Naime, ljudi jednostavno mnogo peku.

- Ljudi koji su pekli jednom mesečno, sada peku jednom nedeljno, a ljudi koji su pekli jednom nedeljno sada peku svakodnevno - rekla je ona.

- Očekujemo da će se ovo povecćanje pečenja nastaviti u doglednoj budućnosti, jer istraživanja pokazuju da se više jede kod kuće - navodi Keri Andervud.

Prema njenim rečima, nedostatak prehrambenih proizvoda nastao je zbog povecćanja potražnje za brašnom koja je bez presedana i premašuje zalihe u magacinima, a ne zbog nestašice pšenice.

Andervud je dodala: - Pšenica je dostupna, ali mora se samleti, spakovati i transportovati u skladišta. Ovi koraci jednostavno zahtevaju vreme i brašno se rasproda čim stigne na police -

Video: va vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Video: Srbija sutra dobija 30 novih kilometara autoputa od Koševa do Vrnjačke Banje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>