• 0

Kako će bankari raditi ubuduće? Ovo su ključne promene u radnom prostoru

Azija polako staje na noge, zaposleni kažu da im prija povratak u kancelarije...

  • 0
Banka, klijenti, papiri, biznis

Foto: Shutterstock

Na hiljade bankara se, preko najvećih azijskih finansijskih centara, vratilo u svoje kancelarije, ali s oprezom: obavezne su maske, zatvorene menze i barijere na stolovima.

Konkretno u Hong Kongu, Citigroup Inc. planira da instalira plastične barijere na neke radne stolove, kako se broj zaposlenih bude povećavao, odnosno sve više vraćao na posao. U Peking centru Banke Kine, kuhinja je zatvorena, a zaposleni ručaju naizmenično.

Morgan Stanley je ponovo intervenisao kada je reč o liftovima koji sada idu brže, jer mogu da prevoze samo nekoliko osoba. Mnoge banke širom sveta, kao na primer u Londonu ili Njujorku, još uvek nisu počele s radom, jer čekaju da nivo zaraze opadne. Ali, promene u radnom prostoru su sasvim izvesne.

Inače, mnogim bankarima iz Azije je laknulo što su se vratili na posao, uprkos prilagođavanju novim uslovima, jer im rad od kuće nije odgovarao. O tome smo i mi nedavno pisali

- Bilo je sjajno vratiti se u kancelariju, zbog mnogo više ličnih interakcija, ali naravno na adekvatnoj udaljenosti - rekao je Entoni Davies, ispred Barclays Bank Plc.

Tamo se ove nedelje broj zaposlenih koji se vraćaju na posao povećao za 60 odsto, a Davies kaže da to "stvara pozitivno okruženje za rad".

 

Video: Evo kako da se u 3 koraka prijavite za 100 evra putem interneta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>