• 3

Izveštaj o nezaposlenosti šokirao i ekonomiste: Tramp slavi, Dau džons opet skače

Podaci o broju otvorenih mesta iznedili su ekonomiste, ali i berze koje su odmah odreagovale

  • 3
biznis grafikon rasta

Foto: Shutterstock

Zaposlenost u SAD je porasla za 2,5 miliona u maju, a stopa nezaposlenosti smanjila se na 13,3 procenata, pokazali su upravo objavljeni podaci Odeljenja za rad koji su daleko bolji nego što su ekonomisti očekivali i koji indikuju da bi ekonomski zaokret mogao biti blizu.

Ekonomisti koje je anketirao Dau džons očekivali su da će 8,33 miliona radnika dobiti manje plate, a da će stopa nezaposlenosti porasti na 19,5 procenata sa 14,7 odsto u aprilu

Da su se očekivanja na Volstirta ispunila, to bi bila najgora brojka od Velike depresije. Međutim, ispostavilo se da podaci iz maja pokazuju da je SAD na putu oporavka.

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je zadovoljstvo zbog izveštaja:

Zbog ovog izveštaja berzanski indeks Dau džons vratio se skoro na nivo pre krize. - skočio je gotovo 800 bodova.

Podsetimo, i Federalne rezerve su preduzele niz mera kako bi ojačale finansijski sistem države tokom krize, a vlada je svojim ekonomskim paketima i programom zaštite ubiacila milijarde i milijarde dolara u ekonomiju.

Kongres trenutno razmišlja o dodatnoj innjekciji u ekonomiju koja bi podrazumevala razne programe pomoći, uključujući dodatnu pomoć u slučaju nezaposlenosti u iznosu od 600 dolara koja ističe sledećeg meseca.

Video: To pitajte Kinu: Tramp pobesneo na novinarku zbog pitanja

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 656

    Prc. Pravda za Trampadžiju.

  • Dejan

    Pa naravno svi postali privatnici prodaju patike sto su pokrali zato skocioo br zaposlenih .........

  • Miško Genija

    Aha. Ja živim u Americi. Sta su uradili sa brojevima. Sve firme koje su dobile pomoć su za maj prijavile da su "isplatile" zaposlenima plate ( koji su u aprilu bili na birou). Toje uslov da ne vrate pare državi. Pravi pokazatelj će biti jul kad presuse dotacije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke