• 0

Britanija na tri fronta: Avio-giganti se žale, radna mesta pucaju, a Džonson se bavi ekologijom

Sada gotovo sve zemlje "bacaju jače svetlo" na električna kola, pa je tako i Francuska tražila od Renoa da vrati proizvodnju u svoju matičnu zemlju i da se posveti ekološkim pitanjima

  • 0
tower bridge, engleska Tower Bridge / Foto: Pixabay

Velika Britanija je tokom pandemije pretrpela veliku štetu, u zdravstvenom i ekonomskom smislu. Sada se traže načini da ta zemlja "stane na noge", oporavi svoju ekonomiju, pomogne ugroženim građanima i preduzećima.

Premijer Boris Džonson razmatra da, u skladu sa planom za ponovno pokretanje ekonomije, dodeli vozačima do 7.609 evra, kako bi svoje dizel i benzinske automobile zamenili električnim vozilima, piše britanski Telegraf. Navodni datum za objavu tog plana je 6. jul 2020.

Sada gotovo sve zemlje "bacaju jače svetlo" na električna kola, pa je tako i Francuska tražila od Renoa, u zamenu za državnu pomoć, da vrati proizvodnju u svoju matičnu zemlju i da se fokusira na ovaj eko tip vozila. Džonson takođe želi da se u VB podstakne proizvodnja e-automobila.

Nakon pandemije auto-industrija je u nepovoljnoj situaciji, pa sada većina vlada nastoji da joj da primat.

Osim toga, i avio-kompanije su pretrpele veliku štetu, a sada su i uputile protest vladi Velike Britanije, zbog kako kažu - "potpuno neopravdanih i nesrazmernih" mera karantina koje danas tamo stupaju na snagu.

Od danas, skoro svi putnici koji stignu u Ujedinjeno Kraljevstvo, moraće da idu u samoizolaciju 14 dana i da pruže detalje o svom smeštaju, što su mere koje će sprečiti ljude da požele da dođu u zemlju, navode iz "Britiš Erlajns"-a, "Rajaner"-a i "Izidžet"-a.

Džonsonu se obratio i vlasnik Evrotunela tražeći hitnu intervenciju za rešavanje problema u vezi sa merama karantina. Rekao mu je da što pre ukine mere zatvaranja, kako 3,5 miliona ljudi ne bi ostalo bez posla.

Velika Britanija je, inače, na drugom mestu u svetu po broju žrtava virusa korona, sa 40.465 preminulih, a u toj zemlji je do sada prijavljeno 284.868 zaraženih.

Video: Englezi tapšu sa Vestministerskog mosta lekarima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>