• 1

Zavrteo se bubanj: Kreće potpuna rasprodaja imovine Kerumove firme

U igri su kuća s osam stanova, građevinsko zemljište, vinograd...

  • 1
Željko Kerum Željko Kerum / Foto: HRVOJE POLAN / AFP / Profimedia

- Ova sezona će biti loša, jesen još gora, a zima najgora. Ako iduće godine bude loše, mi smo težak patos. Moramo se okrenuti susedima - rekao je Željko Kerum, bivši splitski gradonačelnik.

Međutim, izgleda da nije samo turizam Hrvatske u problemu. Kako piše Poslovni dnevnik, kreće potpuna rasprodaja njegove firme "Kerum d.o.o.".

U izveštaju stečajnog upravnika navodi se da je "kriza koja je zahvatila 2008. godine hrvatsku privredu, dodatno otežala položaj Kerumovog društva na tržištu".

Kuća s osam stanova u Splitu, građevinsko zemljište u Supetru, vinograd u Jelsi, kao i poslovni prostor u Splitu u vlasništvu firme "Kerum d.o.o.", koja je u stečaju, uskoro bi trebalo da se nađu u prodaji, jer je Trgovački sud zakazao ročište za 9. jul.

Ono je zakazano radi "izjašnjavanja o vrednosti imovine stečajnog dužnika". Održaće se samo četiri dana nakon parlamentarnih izbora, na koje je Željko Kerum najavio izlazak sa svojom strankom Hrvatska građanska stranka.

Na tim nekretninama, koje će biti predmet pomenutog ročišta, kao poverilac je upisan B2 Kapital, a sam stečajni postupak u nekadašnjoj firmi bivšeg splitskog gradonačelnika - otvoren je još u januaru 2018.

U ranijem predstečajnom postupku 2013, bila su utvrđena potraživanja poverioca u visini od 1,7 milijardi kuna (oko 225 miliona evra). Međutim, postupak predstečajne rasprave nije uspeo, jer je deo poverilaca uložio žalbe, pa je nad Kerumovom firmom otvoren stečajni postupak.

Video: Strani kapital uložio u rodno selo: Uveo je struju i izgradio put kako bi podigao fabriku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos obrenovic

    8. jun 2020 | 14:09

    Stop Hrvatskom Nasilju nad susedima ! Kojim susedima kad ste ih proterali ! Kako ste se ponasali tako vam se i vraca. Neka vam se Bog dragi smiluje mi nismo u prilici i kod nas je kriza.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>