• 0
 ≫ 

Put do posla: Ako su vam potrebni radnici puni snage, zadruge su pravo mesto

 ≫ 

Gotovo svaka mlada osoba je u jednom periodu bila član neke Omladinske zadruge, a najveća prednost je što posao možete da nađete brzo, u skladu sa svojim zahtevima vezanim za radno vreme ili struku

  • 0
Razgovor za posao

Foto: Unsplash

Ni u moru internet stranica i portala, zadruge nisu izgubile svoj smisao, ali su se unapredile u skladu sa vremenom. Njihov značaj još više dolazi do izražaja sada, u doba pandemije.

Naime, mnogo ljudi je ostalo bez posla, a treba im barem neki privremeni angažman, koji će im pomoći da premoste težak finansijski period. To je svakako plus i za vas, kao poslodavca, jer možete radnika da platite po izvršenom poslu, odnosno u zavisnosti od toga koliko je radio: 4, 6 ili 8 sati.

Svaka trenutno aktuelna zanimanja, zapravo, mogu se naći preko Omladinskih zadruga.

Kako nam kaže Igor Jovanović iz OZ Nefertiti, tu su  prodavci, vozači, dostavljači, socijalni radnici. Broje nekoliko desetina hiljada članova i sarađuju sa više stotina poslodavaca, pa su male šanse da radnik, odnosno poslodavac - neće naći ono što mu treba.

Jovanović kao posebnu prednost ističe da poslodavci ne moraju da dolaze da zaključuju ugovor, a da zadrugari imaju opciju da dobiju novac direktno na račun.

Osim toga, sada je vreme raspusta: ne rade škole ni fakulteti, a čak iako se određeni deo ispita polaže onlajn, studenti imaju dovoljno vremena da se angažuju i zarade svoju prvu platu/džeparac.

Osim toga, mnogi od njih koji su, do sada, možda živeli na konto roditeljskih primanja, shvataju važnost toga da svaki član porodice doprinese kućnom budžetu. Kriza je promenila našu percepciju, a studentima će u narednom periodu, kako bi se probili na tržištu rada, svakako biti neophodno i iskustvo.

Upravo to mogu da dobiju članstvom u zadrugama. Među aktuelnim poslovima koji se traže, navedeni su sledeći: magacioner, viljuškarista, radnik za utovar-istovar, prodavac u prodavnici/pet šopu, zatim veterinar.

Traže se i studenti ili nezaposlena lica za rad u administraciji, u proizvodnji, za popis robe, za pakovanje i prevoz robe, pomoćni serviseri, radnici za pretakanje dezinfekcionih sredstava ili lepljenje deklaracija.

Ukoliko vam treba privremeni posao, ili radna snaga javite se preko Instagrama,  Fejsbuka ili preko firme koja na jednom mestu okuplja i poslodavce i radnike na:  nefertiti.rs 

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>