• 16

Koliko puta su vas na razgovoru za posao pitali da li i kada planirate trudnoću?

Neka intimna pitanja su na razgovoru za posao strogo zabranjena. Ugrožena strana može da tuži firmu zbog toga, ali se time u Srbiji malo ko bavi. Tržište rada nas tera da se prilagođavamo postojećim uslovima, pa često odgovaramo i na pitanja o trudnoći kako bismo dobili posao, iako ne bi trebalo...

  • 16
Razgovor za posao

Foto: Unsplash

Polna diskriminacija je svepriustna, a naročito u poslu. Pored toga što žene za isti posao dobijaju manju platu od muškaraca i često uživaju lošiji status, s manje beneficija, suočene su i sa nepristojnim pitanjima na razgovoru za posao, ali i kada se zaposle.

Jedno od takvih pitanja odnosi se na trudnoću, koja podrazumeva najpre trudničko, a onda i porodiljsko odsustvo, pa poslodavcu često "remeti planove" vezane za napredak firme, posebno ako je žena koja zatrudni zaposlena na važnoj, visokoj poziciji.

Ipak, nevezano za poziciju, u poslednje vreme gotovo svaka žena se suočava s tim pitanjem, bez obzira na to koliku plate i kakve uslove nosi određeno radno mesto. Ali, sve i da su ti uslovi izuzetni - ovakvo pitanje je strogo zabranjeno i poslodavac ne sme da ga postavi, jer zadire u privatnost kandidata.

Dobra vest je da novi Zakon o radu štiti osobu koja pokušava da zasnuje radni odnos i pre potpisivanja ugovora sa poslodavcem. To se konkretno odnosi na intimna pitanja pri samo regrutovanju, a pravda se može potražiti kod nadležnih organa.

Koliko je kazna za kršenje Zakona o radu?

Iako se malo ko od kandidata odlučuje na takav potez, zbog teže dokazivih tvrdnji, troškova i dugih sudskih procesa, ako se dokaže kršenje ovog Zakona, sporna firma može biti kažnjena sa 600.000 do 1,5 miliona dinara.

Ipak, kao što smo već rekli, praksa je nažalost pokazala da su neetička pitanja teško dokaziva na sudu, jer su u proces uključene dve strane, bez svedoka, i obično se radi o sindromu "moja reč protiv tvoje". Ali, sud nije jedino mesto gde neki radnici traže pravdu. U eri društvenih mreža, vesti se lako prošire, pa poslodavcu ne ide na ruku loša reputacija.

Upravo to, sporno pitanje o trudnoći je postavila i jedna korisnica Tvitera.

 

Usledili su odgovori poput:

"Nijednom direktno, ali jednom indirektno";

"Meni se nije desilo, ali je bivša cimerka morala da potpiše da neće zatrudneti 5 godina";

"Meni se zaista nije dogodilo, ali sam skoro vodila razgovore za poziciju ličnog asistenta, gde je nekoliko devojaka samo pokrenulo tu priču, valjda iz iskustva, straha...".

U svakom slučaju, bilo da se i vama dogodi slično ili ne, treba da znate da ovo pitanje spada među ona koja se ne smeju postavljati na intervjuu za posao. Ako se na intervjuu postave nezgodna pitanja, pravna zaštita može se potražiti na sudu, kod Poverenika za zaštitu ravnopravnosti ili inspekcije rada.

Ukoliko ima elemenata i dokaza, inspekcija rada mora da izađe na teren i napiše zapisnik. Zakonom o radu i članom 274, propisana je kazna za poslodavca u rasponu od 600.000 do 1.500.000 dinara.

Pitanja koja su takođe diskriminišuća

1. Da li ste udati/oženjeni?

2. Da li imate decu i koliko?

3. Da li planirate još dece?

4. Ko vam čuva decu?

5. Čime se bavi vaš partner?

6. Imate li kredit, i kakav, kolika vam je rata?

7. Imate li ušteđevinu?

8. Da li živite sami/sa roditeljima?

9. Da li živite u iznajmljenom stanu ili imate svoju nekretninu?

10. Da li su vam živi roditelji?

11. Da li ste član neke organizacije, stranke?

12. Koje ste veroispovesti?

13. Koje ste seksualne orijentacije?

Iako je tvrdnja o postavljanju neetičkih pitanja na sudu teže dokaziva, Zakon o radu je ipak uređen tako da je poslodavac u startu u težoj poziciji, jer mora da dokazuje da nije bilo diskriminacije. Drugim rečima, Zakon je "blaži" prema kandidatima za posao, baš zbog ove vrste škakljivosti.

Inače, svuda u svetu, pa i u SAD, ovakva pitanja su najstrože zabranjena, ali poslodavci ipak traže načine da ih postave - indirektno. Jedno od najčešćih pitanja na razgovoru za posao jeste: Da li u vašem životu trenutno postoji nešto što bi vas sprečilo da putujete van zemlje? Ovo je, nažalost, tipično trik pitanje na kojem mnogi "padnu".

Da li ste imali slična iskustva? Da li je i vas potencijalni poslodavac pitao da li planirate decu? Odgovore ostavite u komentarima.

Da li je i vas potencijalni poslodavac pitao da li planirate decu?

Glasajte

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    Bavim se ljudskim resursima od 2007 god i nikada me niko na razgovoru nije pitao bilo sta licno. Bila sam izlozena npr provokacijama u profesionalnom smislu ali to je ok, svako ima svoj nacin kako vodi intervju. Ja nikada nikoga nisam pitala bilo sta licno, trudim se da kandidatu bude prijatno tokom intervjua, prosao ili ne da ima pozitivno iskustvo vezano za firmu. Bilo je slucajeva da su kandidati sami pricali o privatnom zivotu. Pre 2 god npr sam razgovarala sa kandidatkinjom iz drugog mesta gde zivi i radi. Bilo mi je cudno da devojka aplicira za posao u drugom gradu. Krece da objasnjava da se vec presrlila u bg jel joj je muz nasao posao a da je ona jos na porodiljskom. Iskreno razmisljala sam, i firma je 40 km od Beograda a ona ima bebu od 10 meseci, da li ce uspeti sve to. Ali bila je najbolji kandidat i zaposlila sam je. Jos uvek radi u firmi a to sto je tada imala bebu nije uticalo na posao.

  • Bogdanović

    Tacno je da pitaju! Ja rekoh skoro jednoj tek udatoj zeni,da na pitanje treba da odgovori pitanjem: da li bi ste vi radjali decu ili ne? I naravno, svaki razgovor bi trebalo snimiti. Pa da vidimo onda sta raditi sa takvim poslodavcima,sram ih bilo...

  • Valjevo

    Em sto sto stalno pitaju jeste li udati, u Valjevu jedni pitaju zašto ste se razveli!!?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke