• 0
 ≫ 

Kanadska firma postavlja provokativne panoe u SAD: "Šta ako izgubim posao i zdravstveno osiguranje?"

 ≫ 

Na ovaj način oni mame stručnjake iz Silicijumske doline, u nameri da kvalifikovani radnici, zbog sporne vize H-1B, napuste SAD i nasele Kanadu

  • 0
Kanada, grad, ljudi

Kanada / Foto: Pixabay

Tehnološka industrija iz grada Voterlu (Ontario) nada se da će provokativna kampanja koju trenutno propagiraju privući zabrinute tehnološke radnike iz SAD i motivisati ih da se presele u Kanadu.

Kompanija "Communitech" iz Kičenera, koja se zalaže za kanadsku tehnološku industriju, potrošila je 100.000 dolara na devet panoa koji se nalaze na ključnim tačkama duž auto-puta 101 u Silicijumskoj dolini, od San Franciska do Santa Klare u Kaliforniji, prenosi CBC.

Na pozadini bilborda je kanadska zastava, a tu su i smela pitanja: "Šta ako mi istekne viza?" i "Šta ako izgubim posao i zdravstveno osiguranje?". Na dnu panoa je adresa sajta ove kanadske kompanije.

Kampanja je pokrenuta zbog suspendovanja nekih radnih viza od strane Donalda Trumpa, koji se posebno sada, u doba velike krize, zalaže za to da poslodavci zapošljavaju Amerikance, ne stranu radnu snagu. Među tim vizama je i viza H-1B, koja je popularna među tehnoloskim radnicima.

Kanađani ovde vide šansu, jer u tehnološkoj industriji ima mnogo talenata iz celog sveta. Ova zemlja je, inače, oduvek u zapećku u odnosu na SAD, a restrikcije koje uvodi Tramp sada im i te kako idu na ruku.

 

Radnici koji kontaktiraju "Communitech" dobiće sve potrebne informacije o dozvoli za rad i mogućnostima života u Kanadi.

U Sjedinjenim Državama H-1B vize dostupne su za oko 85.000 ljudi godišnje, i namenjene su onima koji imaju diplomu iz oblasti tehnologije, inženjerstva, računovodstva, nauke. Iz iskustva kažu da politička situacija sve češće "gura" kvalifikovane radnike da se presele.

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih više od 2.000 imigranata je došlo u Kanadu iz Hong Konga.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>