• 1

Vlasnik menja strategiju: Šta će biti sa najpoznatijim kečapom na svetu?

Doveli su menadžere iz drugih kompanija

  • 1
Kečap

Foto: Pixabay

Kompanija Kraft Hajnc, poznata po svom kečapu, planira da smanji troškove u iznosu od dve milijarde dolara u narednih pet godina.

Tako, kompanija se vraća strategiji koju je pokrenula prilikom akvizicije.

Izvršni direktor Migel Patrisio rekao je da će kompanija rezati više strateški nego tokom mandata njegovih prethodnika, kada su brendovi kompanije izgubili milijarde dolara. Kako je rekao, planira da iskoristi deo uštede za ponovno pokretanje prodaje određenih brendova, povećavajući ukupnu marketinšku potrošnju za 30%. Rekao je da će kompanija detaljno predstaviti planove za smanjenja i za brendove koje će ciljati na dalja ulaganja.

- Ranije smo donosili prebrze odluke. Menjamo sada to - naveo je on.

Iako je porasla prodaja određenih njihovih proizvoda, kompanija je izgubila tržišni udeo u nekim kategorijama. Analitičari kažu da Kraft Hajnc gubi kupce zbog jeftinijih robnih marki sira, mesa i kafe.

Podsetimo, problemi su počeli još prošle godine, kada je kompanija smanjila vrednost svoje imovine za skoro 17 milijardi dolara. Kraft je tada rekao da su se potrošači okretali brendovima koji se često smatraju zdravijim ili inovativnijim. Konkurencija je snizila cene i pritisnula marže kompanije.

Od akvizicije, odnosno spajanja Kraft Foods Group i H.J.Heinz, rukovodioci su proveli nekoliko godina pokušavajući da saniraju oko 1,7 milijardi dolara godišnjih troškova smanjenjem radnih mesta, nižim administrativnim troškovima, uštedama u nabavkama i drugim merama.

Patrisio kaže da će da reorganizuje kompaniju kako bi bila više usredsređena na ispunjavanje potreba savremenih potrošača. Doveo je rukovodioce iz drugih kompanija, pojedine i iz konkurentskih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>