• 0
 ≫ 

Potpisan Sporazum o saradnji PKS i Ekonomskog odbora Monaka: Do sada smo trgovali za 43.000 €

 ≫ 

Iz Monaka samo najviše uvozili proizvode za ulepšavanje i negovanje kože, ali i regulacione i sigurnosne ventile, katetere, kanile, pisaće drvene stolove...

  • 0
Aleksandar Vučić, knez Alberta II od Monaka

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Privredna komora Srbije i Ekonomski odbor Monaka potpisali su danas Sporazum o saradnji, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kneza Alberta II od Monaka.

Sporazum su potpisali predsednik PKS Marko Čadež i izvršni direktor Ekonomskog odbora Monaka Gijom Roz.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, robna razmena Srbije i Monaka u prvih sedam meseci ove godine iznosila je oko 43.000 evra. Srbija je u Monako izvezla robe u iznosu od 17.875 evra, dok je iz Monako uvezla robe u iznosu od 24.248 evra.

Srbija sa Monakom za sedam meseci ove godine ostvaruje deficit u iznosu od 6.872 evra. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 72 odsto. Srbija je u Monako ove godine izvozila drveni nameštaj za trepezarije i dnevne sobe, ostali drveni nameštaj, delove karoserija za vozila, mašine za štampanje, ogledala...

Iz Monaka samo najviše uvozili proizvode za ulepšavanje i negovanje kože, ali i regulacione i sigurnosne ventile, katetere, kanile, pisaće drvene stolove...

U 2019. godini robna razmena je iznosila 0,4 miliona evra, što je za 0,1 miliona više u odnosu na 2018. godinu. Izvoz Srbije iznosio je 0,2 miliona evra dok je vrednost uvoza Srbije u 2019. godini bila 0,2 miliona evra.

Izvozni proizvodi Srbije u Monako prošle godine su vrata i prozori, okviri, pragovi od vrata, od aluminijuma, a uvozni proizvod Srbije iz Monaka bili su proizvodi za ulepšavanje i negovanje kože.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>