• 1
 ≫ 

Sa računa im svaki dan odlazi 25 miliona dolara, oporavak tek kada sve prođe

 ≫ 

Ovo je rezultat za treći kvartal, koji je pritom znatno bolji od gubitaka iz drugog kvartala tekuće godine. Tada je ova avio-kompanija dnevno gubila više od 40 miliona USD

  • 1
United Airlines,kompanija, avion, logo

Foto: Tanjug/AP

"United Airlines" je u trećem kvartalu imao gubitak od 1,8 milijardi dolara. Prihod mu je potonuo 78 posto na godišnjem nivou, na 2,5 milijarde dolara zbog pandemije kovid-19.

Kompanija je svakodnevno generisala 25 miliona dolara gubitka, što je manje u odnosu na prethodni kvartal, kada je dnevno gubila 41 milion USD, piše Seebiz.

Izvršni direktor ove vazduhoplovne firme, Skot Kirbi, najavio je kada su objavljeni poslovni rezultati da će se oni fokusirati na oporavak od pandemije, kada žele ponovo da zaposle 13.000 radnika koji su ostali bez posla.

Ova kompanija smanjuje troškove i priprema rezerve za vreme kada će ponovno moći da lete punim kapacitetom. Zajmovi, emisije obveznica i državna pomoć do sada su u tu svrhu prikupili 22 milijarde dolara.

- Iako će negativni efekti kovida-19 biti prisutni još neko vreme, mi se fokusiramo na period oporavka koji će nam omogućiti da ponovo zaposlimo svoje bivše saradnike i postanemo vodeći igrač u vazduhoplovstvu - dodao je on.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanste

    18. oktobar 2020 | 13:19

    Samo sanjajte nečetese oporaviti nikada proglasite bankrot sada lakše će vam biti ionako ste otpustili radnike😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>