• 2

Bajden izlazi s novim predlogom od 2 biliona dolara? Ipak, neke demokrate odmahuju glavom

Nisu svi saglasni s dodatnim povećanjem pomoći, pre svega, usmerenim ka građanima SAD, ali kovid-19 nastavlja da pritiska američku ekonomiju

  • 2
Džo Bajden Džo Bajden / Foto: Shutterstock

Novoizabrani predsednik SAD, Džo Bajden, predložiće dodatni fiskalni paket vredan 2 biliona (hiljade milijardi) dolara, koji bi trebalo da pomogne američkoj ekonomiji da se izbori s posledicama virusa korona, navodi se u aktuelnom izveštaju.

CNN je izvestio da će Bajden predložiti novi paket - više direktne pomoći - koji bi pomogao američkim porodicama, i značajnim državnim/lokalnim fondovima. Izgleda da je novi plan i više nego potreban, jer SAD i dalje ne uspevaju da se vrate na pravi put, usled haosa nastalog zbog kovida-19.

Ipak, Bajdenov predlog je još daleko od toga da bude ozakonjen, jer demokrate ne mogu priuštiti da izgube nijedan glas u američkom Senatu.

Senator iz zapadne Virdžinije, Džoi Mančin, već je izrazio protivljenje povećanju podsticajne pomoći na 2.000 dolara, sa već usvojenih 600 dolara, iako je senator Floride, Marko Rubio (republikanac), rekao da se zalaže za takav potez.

Video: Bajden primio i drugu dozu Fajzerove vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>