• 1
 ≫ 

"Dođite na Maltu, ako ostanete tri dana dobićete 200 evra": Ostrvo na sve načine priziva turiste

 ≫ 

Zemlja je privukla više od 2,7 miliona stranih posetilaca

  • 1
Malta, plaža, more, korona

Foto: Telegraf

U želji da oživi svoju turističku industriju, Malta planira da ponudi stranim posetiocima i do 200 evra ako ostanu najmanje tri dana na mediteranskom ostrvu ovog leta, izjavio je ministar turizma Klejton Bartolo.

Bartolo je rekao da će, kada većina antipandemijskih mera bude ukinuta do 1. juna, turistima koji rezervišu letnji odmor direktno preko lokalnih hotela biti poklonjen novac.

Bartolo je rekao da će turisti koji rezervišu smeštaj u hotelu sa pet zvezdica dobiti 100 evra od turističke uprave Malte, a hotel će dodati još 100.

U sličnom aranžmanu oni koji se odluče za hotel sa četiri zvezdice dobiće ukupno 150 evra, a oni koji rezervišu hotel sa tri zvezdice dobiće 100 evra.

Podaci Svetskog saveta za putovanja i turizam pokazuju da turistička industrija direktno i indirektno čini više od 27 odsto ekonomije Malte, ali je taj sektor ugrozila pandemija kovid-19.

Zemlja je privukla više od 2,7 miliona stranih posetilaca u 2019. godini, ali brojke su opale za više od 80 odsto od početka pandemije korona virusa u martu 2020. godine.

Video: Popunjeni smeštajni kapaciteti na planinama i u banjama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    11. april 2021 | 10:32

    Kako da ne, odma trcimo ! Hotel sa pet zvezdica polupansion 600e za nedelju dana. Bila sam u Valeti,St.Julian,pre dve godine,bez 1000e sa putnim troskovima i smestajem ne idite. Dole je sve skupo,tako da ovih 200e mozete za dzeparac da dobijete,za kafu,sladoled . Navlakusa !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>