• 0

Njima kriza "ide na ruku": Uvećali neto dobit 3 puta, sa miliona prešli na milijarde evra

Izvršni direktor "Deutsche Post"-a, Frank Apel, rekao je da je svih 5 njihovih odeljenja na putu rasta, i to sve zbog e-trgovine koja cveta već više od godinu dana

  • 0
Dostava hrane je biznis koji je uznapredovao rapidno

Foto: Shutterstock

U doba pandemije e-trgovina cveta, te ne čudi što je nemačka logistička firma "Deutsche Post" izvestila da je utrostručila dobit u prvom kvartalu tekuće godine. To je, zapravo, nastavak rastućeg trenda iz 2020.

Grupa "Deutsche Post DHL" zaključila je prva tri meseca 2021. sa operativnom dobiti od 1,91 milijardu evra. U istom prošlogodišnjem periodu, ta dobit je iznosila 592 miliona evra. Konsolidovana neto dobit je maltene uvećana 4 puta, na 1,19 milijardi evra.

Prihod je porastao 22%, na 18,86 milijardi evra. Sve kompanije koje se bave dostavom ili e-trgovinom uspele su da profitiraju tokom aktuelne krize, usled karantinskih mera. Najveći lider među njima je svakako Amazon.

Izvršni direktor "Deutsche Post"-a, Frank Apel, rekao je da je svih 5 njihovih odeljenja na putu rasta, te da su savršenom položaju da iskoriste kontinuirani procvat e-kupovine i ponovno oživljavanje globalne trgovine.

Kompanija je takođe podigla procenu ovogodišnje operativne dobiti sa više od 5,6 milijardi na preko 6,7 milijardi evra. Prognoza za 2023. podignuta je sa više od šest milijardi na više od sedam milijardi evra.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>