• 1

Arno pretekao Maska: Sada Francuz prati Džefa Bezosa u stopu

Mask je pao na treće mesto na listi najbogatijih, nakon što su akcije njegove vodeće kompanije pale 2,2 odsto u ponedeljak

  • 1
Bernard Arnault, Ilon Mask

Foto: Wikimedia/Flickr/École polytechnique - J.Barande, Tanjug/AP

Amerikanac Ilon Mask, inače osnivač kompanija "Tesla" i "SpaceX", više nije drugi najbogatiji čovek na planeti. Tu titulu mu je preuzeo francuski milijarder Bernar Arno, šef modne kompanije "Luj Viton" (grupacija LVMH Moët Hennessy).

Mask je pao na treće mesto na listi najbogatijih, nakon što su akcije njegove vodeće kompanije pale 2,2 odsto u ponedeljak. Njegovo bogatstvo se smanjilo za 3,16 milijardi dolara, dok se Arnoovo uvećalo za 285 miliona dolara.

Obojica su ove godine u jednom momentu bili na dobitku: podsećamo, tokom druge polovine aprila, tačnije jednu sedmicu pre 20. aprila - njihova bogatstva su narasla za po 13 milijardi dolara.

Ipak, od početka godine, Arno je svom računu dodao 46,8 milijardi dolara, dok je Mask izgubio 9,09 milijardi. Sada je procena da Francuz poseduje 161,2 milijarde, a Mask - 160,6 milijardi dolara.

Na vrhu liste ostaje šef Amazona, Džef Bezos, čije se bogatstvo procenjuje na 190 milijardi dolara, tako da Arno svakako ima još dosta da radi kako bi ga sustigao po tom pitanju.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    19. maj 2021 | 09:51

    Па, дал’ да припомогнемо човеку!?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>