• 0

Fintek kompanija Payzee iz Gruzije ovogodišnji pobednik Visa Everywhere Initiative takmičenja

Ukupno 760 fintek kandidata, uključujući i predstavnike iz Srbije, prijavilo se na konkurs za inovativna platna i rešenja namenjena trgovcima za prevazilaženje platnih izazova u budućnosti

  • 0
Visa Everywhere

Foto: Printscreen

Kompanija Visa je objavila pobednike globalnog programa za inovacije i takmičenja za startap i fintek kompanije, Visa Everywhere Initiative, za područje Centralne i Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (CEMEA region), na kome su učestvovali i predstavnici domaćeg startap i fintek sektora.

Prvo mesto za CEMEA region i 15.000 dolara novčane nagrade pripalo je kompaniji Payzee iz Gruzije. Payzee se time plasirao za učešće u globalnom finalu koje će se održati 14. septembra sa ukupnim nagradnim fondom od 100.000 dolara, uključujući 50.000 dolara za prvoplasiranog učesnika.

Fintek kompaniju Payzee, koja je inovator u oblasti finansijskih transakcija, osnovali su 2020. godine Džordži Sarsumija i Kaka Dželašvili, kako bi pomogli preduzećima u zemljama Zajednice nezavisnih država (​ZND) da prihvate plaćanja iz celog sveta kroz jednu integraciju. Do aprila 2021. Payzee je obrađivao usluge za više od 200 trgovaca, povećavajući obim transakcija za 35 odsto iz meseca u mesec.

- Fintek je danas jedan od glavnih stubova na polju inovacija: njegova fleksibilnost i agilan pristup izuzetno su značajni za konvencionalne finansijske proizvode koji bi pojednostavili život potrošača. Ponosni smo na to što Visa podržava fintek kompanije i pomaže im da iskažu potencijal i razviju nove poslovne modele i inovativna rešenja. Visa Everywhere Initiative pružila je neverovatnu priliku da pronađemo najbolje svetske fintek kompanije koje nude inovativne održive proizvode i srećni smo što su najbolji poreklom iz našeg regiona, čestitamo pobednicima - istakao je Jevgen Lisnijak, senior direktor i direktor sektora za strateška partnerstva i fintek kompanije Visa za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Evropu (CISSEE).

U regionalnom finalu održanom 9. juna nagradu publike dobila je kompanija Safepay iz Pakistana, kojoj je pripalo i 10.000 dolara.

TechCrunch, vodeći online medij fokusiran na tehnološku industriju, bio je domaćin regionalnog CEMEA finala. Zahvaljujući njegovoj kontinuiranoj podršci, finalisti su stručnom žiriju virtuelno predstavili svoja rešenja za buduće izazove plaćanja.

Visa Everywhere

Foto: Printscreen

- Pobeda u Visa Everywhere Initiative takmičenju dokaz je napornog rada koji naš tim ulaže i izuzetno smo ponosni na ovo dostignuće. Bilo je to fascinantno i izazovno iskustvo takmičenja sa najboljim startup kompanijama u regionu, a ujedno je omogućilo rast našeg startup-a, što je doprinelo procesu prihvatanja i upravljanja online plaćanjima bilo koje tehnološke kompanije ili osobe u zemljama-članicama ZND. Zahvalni smo kompaniji Visa na tome što je svim kandidatima u CEMEA regionu, kojih je bilo 760, pružila ovu jedinstvenu priliku i verujemo da su alati i tehnologije koje Visa nudi presudni za dalji razvoj platnog ekosistema - istakao je Džordži Sarsumija, suosnivač fintek kompanije Payzee.

Visa Everywhere Initiative je globalna platforma koja pomaže fintek inovatorima na dva načina: kao program, uključuje ih u mrežu startap kompanija koju timovi kompanije Visa širom sveta pretražuju kada tragaju za rešenjima; a kao takmičenje, pruža im prostor u kom će se predstaviti panelu stručnjaka za platni promet, kao i mogućnost da osvoje novčane nagrade i pridobiju pažnju šire javnosti.

Takmičenje je prilagođeno startap i fintek kompanijama sa sjajnim proizvodima koji su već dostupni na tržištu i postaju sve popularniji, te traže dodatni podrstek globalnog, pouzdanog brenda kao što je Visa kako bi svoje poslovanje podigli na viši nivo.

Ukupno pet kompanija plasiralo se u CEMEA regionalno finale. Osim kompanije Payzee i Safepay u finalu su se našli:

  • Habtamu Tadese, osnivač i izvršni direktor kompanije ArifPay iz Etiopije
  •  

  • Aleksandar Grišin, izvršni director Corp. banke iz Rusije
  •  

  • Majkl Femi Simeon, suosnivač i izvršni direktor kompanije VPD Money iz Nigerije
  •  

 

Fokus ovogodišnjeg takmičenja je na proizvodima koji potrošačima i preduzećima pružaju inovativna rešenja za plaćanje i trgovinu. Ovo obuhvata oblasti: pružalaca digitalnih usluga i njihovih izdavača, digitalno izdavanje, dodatu vrednost za trgovce i/ili potrošače u pogledu finansiranja i oporavka malih i srednjih preduzeća. Na konkursu je bilo više od 2000 prijavljenih.

U globalnom finalu, koje će biti prenošeno online na TechCrunch platformi, kompanija Payzee takmičiće se protiv regionalnih pobednika iz Azijsko-pacifičkog regiona, Evrope, Latinske Amerike i Severne Amerike.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>