• 0

Fantastičan berzanski debi indijskog startapa za dostavu

Zomato je podneo zahtev za listiranje na berzi u aprilu

  • 0
Mobilni telefon, dostava

Foto: Shutterstock

Akcije indijskog startapa za dostavu hrane, Zomata, skočile su za više od 70 posto na današnjem debiju mlade kompanije na Nacionalnoj berzi u Mumbaju.

Kompanija je početnu cenu za Inicijalnu javnu ponudu postavila na 76 rupija po akciji (1 američki dolar), a cena je već na samom otvaranju trgovanja skočila za 52,63 procenta na 116 rupija (1,55 dolara), što tržišnu vrednost kompanije, prema procenama, podiže na oko 910 milijardi rupija (12,2 milijarde dolara).

Zomatovim akcijama se takođe trguje na drugoj indijskoj berzi, BSE, gde je njihova cena na otvaranju iznosila 115 rupija po komadu.

Tokom trgovačkog dana, cena akcija ovog startapa dotakla je u jednom momentu čak nivo od 138,9 rupija (1,86 dolara), ali se oko podneva po lokalnom vremenu neznatno spustila na 130,7 rupija (1,75 dolara).

Zomato je podneo zahtev za listiranje na berzi u aprilu, navodeći da planira da prihod od IPO-a iskoristi za finansiranje rasta, koji može da uključi i spajanja ili preuzimanja. Kompanija nudi 1,23 milijarde akcija.

Video: Ovo smo viđali samo u Ratovima zvezda: Studentima u Arizoni klopu donose dronovi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke