• 0
 ≫ 

Još jedan gigant nagrađuje vakcinisane radnike, i to baš uoči uvođenja Bajdenovog "hitnog pravila"

 ≫ 

Bonus dolazi u trenutku kada administracija Džoa Bajdena priprema hitno pravilo

  • 0
ves masina, prasak za veš, deterdžent

Foto: Shutterstock

Kompanija Virpul poslednja je u nizu koja svojim radnicima nudi bonus ako se vakcinišu. To je još jedan potez korporativne Amerike da motiviše zaposlene koji se dvoume oko primanja vakcine.

Bonus dolazi u trenutku kada administracija Džoa Bajdena priprema hitno pravilo koje će zahtevati od velikih kompanija, poput Virlpula, da obezbede da cela njihova radna snaga bude vakcinisana ili da podvrgne nevakcinisano osoblje nedeljnim testiranjima. Bajdenovi zvaničnici kažu da bi kompanije koje se ne pridržavaju pravila - mogle biti suočene sa kaznama do 14.000 dolara po prekršaju.

Virpul je zaposlenima već nudio manji podsticaj za vakcine, ali ga je prošle nedelje povećao na 1.000 dolara.

Portparol kompanije rekao je da će se uvećani bonus na vakcinu odnositi prvenstveno na radnike koji su prethodno bili vakcinisani.

"Zdravlje i bezbednost naših zaposlenih i dalje su naš najveći prioritet", naveo je Virpul u svom saopštenju, i dodaje: "tokom cele ove pandemije neumorno su radili na usluzi našim potrošačima, koji su zavisili od naših proizvoda kako bi očistili, skuvali ili čuvali hranu u svojim domovima, a mi radimo na tome da osiguramo da možemo da isporučimo robu".

Brojne druge kompanije nude slične stimulacije.

Video: Vakcinisao se Panta Petrović, pećinski čovek iz Pirota

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>