• 0

Mercator-S jedina Family Friendly trgovačka kompanija u Srbiji

Ova kompanija je od početka godine zaposlila više od 1.600 novih ljudi, a u ovom trenutku ima otvorene konkurse za više od 300 radnih mesta širom cele Srbije

  • 0
mercator s

Zaposleni u Mercator s/ Foto: Stefan Tomašević

Nakon sprovedene evaluacije korporativne politike kojom je kompanija poboljšala rad i iskustvo zaposlenih, TMS CEE je, prema sertifikacionoj šemi "Ekvilib“ Instituta iz Slovenije, dodelio kompaniji Mercator-S Family Friendly Enterprise sertifikat, kojim je ova kompanija postala jedini trgovinski lanac u Srbiji koji je dobio ovo važno priznanje.

Boško Gavović, direktor sertifikacione kuće TMS CEE, istakao je da je Family Friendly sertifikat dokaz da kompanija Mercator-S sprovodi niz mera kojima na značajan način utiče na usklađivanje poslovnog i privatnog života, što je jedan od najvećih izazova današnjeg vremena.

- Family Friendly Enterprise sertifikat se dodeljuje kompanijama koje svojim zaposlenima omoguće da lakše usklade privatni život i obaveze na poslu, a Mercator-S je zaista puno uradio u tom segmentu. Family Friendly koncept implementirale su vodeće kompanije u oblastima telekomunikacija, medija, finansija, a evo sada imamo i prvi trgovinski lanac u Srbiji koji može da se pohvali time da je dokazano porodično prihvatljiv - rekao je Boško Gavović, direktor sertifikacione kuće TMS CEE, koja je u ime "Ekvilib“ Instituta iz Slovenije dodelila Family Friendly sertifikat kompaniji Mercator-S.

Family Friendly sertifikat je potvrda da je Mercator-S svojim zaposlenima ponudio benefite koji direktno utiču na kvalitet života, a među kojima su slobodan dan zaposlenima kada im dete polazi u školu, odnosno skraćenu celu radnu nedelju kada dete polazi u vrtić, dodatno plaćeno odsustvo zbog porodičnih obaveza, postepen povratak na posao nakon dužeg odsustva, paket besplatnih privatnih zdravstvenih usluga u cilju povećanja socijalne sigurnosti, kao i mnoge druge beneficije koje pomažu zaposlenima da usklade privatan i poslovni život.

mercator s

Aleksandar Đorđević, Boško Gavović i Jelena Šribar/ Foto: Stefan Tomašević

- Mi smo ogromna kompanija sa više od 8.300 ljudi i jako se trudimo da se čuje glas svakoga od njih. Organizovali smo veliko istraživanje o zadovoljstvu u kojem je učestvovalo više od 90% naših zaposlenih. Nakon toga smo uradili analizu rezultata i definisali mere kojima smo poboljšali baš one segmente koje naše koleginice i kolege smatraju najvažnijim. Divno je što smo za taj trud prepoznati i kroz dobijanje ovog prestižnog sertifikata i nadamo se da ćemo ovakvim svojim pristupom motivisati i ostale poslodavce u Srbiji da dodatnu pažnju obrate na podršku zaposlenima u usklađivanju privatnih i poslovnih obaveza - rekla je Jelena Šribar, direktorka područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S.

Aleksandar Đorđević, predsednik Zajednice Sindikata Srbije u kompaniji Mercator-S i član tima za definisanje i sprovođenje Family Friendly mera, smatra da je ovakav pristup brige o zaposlenima dokaz da je Mercator-S savremen sistem koji prepoznaje vreme u kom živimo i razume potrebe svojih zaposlenih.

- Drago mi je što je naša kompanija spremna da na praktičan način uradi sve što može da se zaposleni osećaju lepo, i da budu ponosni što su deo Mercator-S tima. Svi živimo veoma ubrzano i mislim da će nam ovakvi benefiti pomoći da uskladimo poslovni i privatni život, i da barem u onim najvažnijim trenucima imamo više vremena da se posvetimo porodici - rekao je Aleksandar Đorđević.

Mercator-S, u čijem sastavu posluju IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi, jedan je od najvećih poslodavaca u Srbiji. Ova kompanija je od početka godine zaposlila više od 1.600 novih ljudi, a u ovom trenutku ima otvorene konkurse za više od 300 radnih mesta širom cele Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>