• 0

Putin kaže da kriptovalute imaju vrednost, ali nije suguran da bi naftu davao za njih

Rusija je najavila da bi mogla da se odmakne od toga da naftu prodaje za dolare

  • 0
ruke ulje nafta zagađenje

Foto: Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da kripto-valute imaju vrednost, ali nije potpuno uveren da mogu da zamene američki dolar u trgovanju naftom.

Pre nekoliko meseci, potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak sugerisao je da bi zemlja mogla da se odmakne od ugovora o sirovoj nafti denominiranih u dolarima ako SAD nastave da uvode ekonomske sankcije.

Na pitanje da li bi se bitkoin ili neka druga kriptovaluta mogla koristiti kao alternativa dolaru, Putin je rekao da je „prerano govoriti o trgovini energentima u kriptovalutama“.

„Verujem da to ima vrednost“, rekao je on. "Ali ne verujem da se može koristiti u trgovini naftom." „Kriptovalute zasad još ništa ne podržavaju“, rekao je Putin. "Možda postoji kao sredstvo plaćanja, ali mislim da je prerano govoriti o trgovini naftom kriptovalutama."

Ruski lider je takođe označio veliku potrošnju energije kriptovaluta kao potencijalnu prepreku za njihovu upotrebu. Bitkoinu je potrebno mnogo računarske snage za obradu transakcija.

„Verujem da SAD prave veliku grešku u korišćenju dolara kao instrumenta sankcija“, rekao je on. „Prinuđeni smo. Nemamo drugog izbora nego da pređemo na transakcije u drugim valutama. "

"S tim u vezi, možemo reći da Sjedinjene Države grizu ruku koja ih hrani", dodao je Putin. U junu je Rusija objavila da će izbaciti američku dolar iz svog državnog fonda.

Video: Putin naizgled bahat, a Bajden na oko uplašen: Analiza govora tela kaže nešto sasvim drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>