• 0

Ko kaže da kancelarija odlazi u zaborav? Gigant dao milijardu dolara za novi prostor

Velika Britanija je, inače, jedna od najvećih ispostava američkih tehnoloških giganta

  • 0
The Central St Giles building in London

Foto: David Wimsett / Avalon / Profimedia

Gugl je kupio živopisni kancelarijski prostor u Londonu za milijardu dolara, dok čeka da se završe građevinski radovi na njegovom glavnom štabu u Velikoj Britaniji, koji su u velikoj meri odloženi.

Internet gigant je u petak objavio da je preuzeo celu zgradu Central St. Giles, u kojoj već zauzima nekoliko spratova, u londonskom Vest Endu.

- Ulaganje u ovaj upečatljiv razvoj koji je dizajnirao Renco Piano predstavlja naše kontinuirano poverenje u kancelariju, kao mesto za ličnu saradnju i povezivanje - rekao je Ronan Heris, potpredsednik i generalni direktor Gugla u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Kompanija planira da obnovi radni prostor u narednih nekoliko godina, rekao je on, dodajući da će postojati "prostori za saradnju, timske jedinice i pokriveni radni prostori na otvorenom".

Firma sa sedištem u kalifornijskom mestu Mauntajn Vju zapošljava 6.400 zaposlenih u Velikoj Britaniji, obavezala da će u narednim godinama stvoriti dovoljno kancelarijskog prostora tamo, za 10.000 radnika.

Novo sedište Gugla u Velikoj Britaniji, koje se nalazi na parceli iza železničke stanice distrikta Kings Cross, još uvek je u izgradnji. Zgrada ima 11 spratova, a dizajnirali su je prestižni Heatherwick Studios i Bjarke Ingels Group.

The Central St Giles building in London

Foto: Robert Evans / Alamy / Alamy / Profimedia

Planovi pokazuju i bazen od 25 metara, stazu za trčanje na krovu od 200 metara i veliku sportsku dvoranu sa pogledom na London. U zgradi će, kada bude kompletirana, raditi 4.000 radnika Gugla.

U međuvremenu, Epl je spreman da preseli 1.400 zaposlenih iz nekoliko svojih kancelarija širom Londona u novi prostor, koji će zauzimati šest spratova bivše termoelektrane na ugalj Battersea.

Velika Britanija je, inače, jedna od najvećih ispostava američkih tehnoloških giganta. Meta, Tviter i Amazon su takođe kupili sjajne višespratnice u Londonu poslednjih godina.

Video: Nemanja je za samo dve godine postao preduzetnik, a nekada je bio konobar

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>