• 1

L'Occitane ostaje u Rusiji, na Tviteru napeto: "Koristim njihovu kremu godinama, ali nikad više"

Stotine međunarodnih brendova, uključujući L'Oreal i Estee Lauder, već su zatvorili svoje objekte i obustavili onlajn prodaju u Rusiji

  • 1
LOccitane, Toronto, Kanada Foto: Shutterstock

Francuski kozmetički brend L'Occitane kaže da će svoje prodavnice u Rusiji držati otvorenim, uprkos invaziji na Ukrajinu.

U tom kontekstu, ovo je retka vest, budući da su brojne zapadne kompanije pauzirale ili trajno povukle svoja poslovanja iz Ruske Federacije.

L'Occitane je rekao za BBC da je "dugo razgovarao o zatvaranju svojih prodavnica, ali i da je želeo da zaštiti osoblje od potencijalne odmazde". Doduše, kompanija je prestala da isporučuje svoje proizvode u Rusiju, ali izgleda da je onlajn prodaja i dalje dostupna.

Stotine međunarodnih brendova, uključujući L'Oreal i Estee Lauder, već su zatvorili svoje objekte i obustavili onlajn prodaju u Rusiji, u znak protesta zbog rata. Neki kupci su, stoga, kritikovali L'Occitane zbog odluke da ostane prisutan na tamošnjem tržištu.

I ne samo to, već su pozvali na bojkot ovog popularnog brenda, koji se prodaje u više od 3.085 maloprodajnih objekata širom sveta. Samo prošle godine, L'Occitane je ostvario prodaju vrednu 1,5 milijardi evra.

Kozmetička firma, koja ima banje i prodavnice u ruskim gradovima, uključujući Moskvu i Sankt Peterburg, rekla je da "ne može da preuzme rizik zatvaranja svojih radnji".

- U ovom trenutku ne možemo da garantujemo da se naših 700 zaposlenih u Rusiji neće suočiti sa odmazdom ako prestanemo da radimo u toj zemlji - rekla je portparolka kompanije za BBC i dodala:

"Posebno smo zabrinuti za one naše zaposlene koji imaju rođake u Ukrajini ili koji su ukrajinskog porekla. Istovremeno, čvrsto smo posvećeni našim partnerima i njihovim zaposlenima u Ukrajini".

Firma je, dodaje se, saopštila da oštro osuđuje rusku "neopravdanu i ničim izazvanu" invaziju i značajno je smanjila svoje operacije u Rusiji, suspendujući investicione planove i sve isporuke.

Ipak, nekima to nije "dovoljno", te je jedan kupac na Tviteru napisao: "Koristim ovu kremu godinama, nikad više. Čak i ako se povuku (iz Rusije), pokazali su svoj korporativni integritet".

Takođe, pojavio se i ovaj tvit:

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bl@

    15. april 2022 | 22:58

    I na kraju, kad shvate da su bile izmanipulisane, vecina tih firmi koje su spektakularno napustile rusko trziste, moljakace da se vrate jer od ( laznog) patriotizma se ne zivi a kapitalizam je kapitalizam. Profit na prvom mjestu (uz malo reklamiranja tetralnim izlaskom iz Rusije).

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>