• 0

Novopečeni Crnogorac nije više milijarder: "Na kraju, pogrešite"

Eter je druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji

  • 0
Vitalik Buterin Foto: Profimedia/John Phillips/Getty images

Suosnivač ethereuma Vitalik Buterin objavio je da više nije milijarder. Buterin, koji je suosnivač blokčejn mreže od 2014, doživio je krah njegovog tokena Ethera za 59 odsto otkako je dostigao maksimum od oko 4.800 dolara u novembru 2021, kada je njegov udeo procenjen na oko 1,5 milijardi dolara.

On je nedavno bio gost prethodne crnogorske Vlade koja mu je, na predlog tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, dodeljeno državljanstvo.

U tvitu od petka, Buterin je rekao: "Na kraju pogrešite u svojim uverenjima i (posebno ako ste u politici, ali i u nekim drugim domenima) ispraviti tu grešku znači priznati da je prethodna verzija sebe doprinela negativnoj vrednosti svetu".

On je raspravljao i o kompromisima između "otvorenog uma" i "strasti", istovremeno izražavajući podršku blokčejnu čijem je stvaranju pomogao.

"Napomena za trolove: ne, ethereum nije bila greška", dodao je.

Eter je druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji nakon bitkoina, koji je izgubio otprilike polovinu svoje vrednosti u poslednjih šest meseci i oko 60 odsto je ispod svoje rekordne vrednosti od 69.000 dolara.

Buterin, kanadski programer rođen u Rusiji, jedna je od nekoliko visokoprofilnih žrtava kriptokolapsa koji je zahvatio investitore širom sveta.

Kako smo upoznali Vitalika

Vitalik je specifičan i razlikuje se od svojih vršnjaka. Svojom pojavom ne privlači pažnju, ali se za njegova gostovanja uvek tražilo mesto više. Mi smo imali priliku da upoznamo Vitalika 2017. godine. Tada je prvi put posetio Izrael i govorio je na DLD sajmu. To je njihov čuveni sajam inovacija koji je zapravo svetski skup IT elite i svih koji žele da čuju kuda idemo kao društvo. Panel kojije držao nije bio najavljen, a gotovo smo slučajno čuli da neko govori i o kriptovalutama pa nas je zanimala tema.

Kako je sajam imao nekoliko sala i punktova gde su se održavali paneli, mitapovi, ili i pičevi, ova u kojoj je Vitalik govorio bila je gotovo improvizovana, sa gajbicama umesto stolica. Naravno, takav enterijer tek je postajao trend.

Opširnije u našem posebnom tekstu.

Video: Parfimer iz Čakovca izrudario prvi Bitcoin parfem u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>