• 1

Investicija u budućnost: Prva banka u Srbiji koja sve bankomate menja aparatima poslednje generacije

Zahvaljujući digitalizaciji, klijenti po prvi put imaju 24/7 pristup bankama

  • 1
NLB Komercijalna banka

Foto: NLB Komercijalna banka

Digitalna dominacija – ovako bi se ukratko mogao opisati glavni trend, prisutan u svim industrijama, uključujući i one najtradicionalnije, poput bankarstva.

Digitalizacija pruža dodatni komfor, štedi vreme, smanjuje faktor ljudskih grešaka, unapređuje proizvode i usluge, i samim tim gradi lojalnost klijenata, te ne čudi zbog čega je postala strateški pravac poslovanja za većinu velikih internacionalnih banaka.

Zahvaljujući digitalizaciji, klijenti po prvi put imaju 24/7 pristup bankama, mogu daleko lakše da dođu do dodatnih sredstava, upravljaju velikim količinama novca i vrše bezgotovinske transakcije – na bilo kom mestu i u bilo koje vreme.

Ipak, postavlja se pitanje šta je sa preduzetnicima koji moraju redovno da uplaćuju pazare ili pak sa klijentima kojima je, iz bilo kog razloga, potrebna isplata gotovine – u domaćoj ili stranoj valuti? Kada je o njima reč, zlatni standard digitalizacije ostaju bankomati, ali ne bilo kakvi, već multifunkcionalni aparati poslednje generacije.

Iako bankomati ovog tipa postoje, nažalost još uvek nisu standard u našoj zemlji. Međutim, dobre vesti dolaze od jedne banke, koja je prva najavila da će sve bankomate iz mreže, i koja je inače jedna od najvećih u Srbiji, zameniti multifunkcionalnim aparatima poslednje generacije.

NLB Komercijalna banka

Foto: NLB Komercijalna banka

0

Ukupno 300 novih mašina imaće sve funkcionalnosti koje moderan život i poslovanje zahtevaju, poput uplate pazara, integracije svih kanala, contactless funkcije, QR čitača ili uplate i isplate u evrima, dok iz ove banke najavljuju da će u narednom periodu raditi na razvijanju cele lepeze funkcionalnosti, podređenih potrebama njihovih klijenata.

Ovaj projekat i vrednu investiciju najavila je NLB Komercijalna banka, nastala spajanjem NLB i Komercijalne banke. Ovako dugoročno ulaganje u inovacije ni ne čudi, jer je u pitanju nova članica NLB Grupe, jedne od najvećih finansijskih institucija Jugoistočne Evrope, sa strateškim fokusom na naš matični region.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    22. jul 2022 | 22:50

    Pa nije bas prva banka u Srbiji koja to planira da uvede. Raiffeisen banka ima to vec par godina... A i procredit.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>