• 0
 ≫ 

Egipat negira plaćanje u rubljama

 ≫ 

Ova zemlja je, inače, jedna od najpopularnijih destinacija za Ruse, kojima je sada zbog cele situacije prilično ograničen izbor mesta za odmor

  • 0
Ruske rublje, novac, pare ratna inflacija Foto: Shutterstock

Centralna banka Egipta (CBE) je demantovala izveštaje o planovima da prihvati ruske rublje za plaćanja u zemlji, počev od kraja septembra, izvestila je danas novinska agencija TASS, pozivajući se na zvaničnika CBE.

- U ovom momentu je nemoguće koristiti rusku rublju u Egiptu i ne znamo za konkretne planove za njeno uvođenje u opticaj - rekao je zvaničnik, prenosi RT.

U ponedeljak je novinska agencija RIA Novosti citirala turoperatora "Tez Tour" koji je rekao da bi "ruska rublja mogla biti uključena na listu valuta za plaćanja u Egiptu već krajem septembra, u pokušaju da se podstakne turizam u toj severnoafričkoj zemlji".

Egipat je, inače, jedna od najpopularnijih destinacija za Ruse u jesenjoj i zimskoj sezoni, sa brojem turista koji je dostigao milion u poslednjem kvartalu 2021. godine.

Ova vest dolazi u trenutku kada zemlje EU pooštravaju pravila putovanja za Ruse zbog sukoba u Ukrajini. Telegraf Biznis je nedavno pisao i o tome koje 4 svetske destinacije Rusi najčešće posećuju ove sezone.

Prema Ruskom udruženju turoperatora, turistički tokovi u Evropu su pali za 90-95% u letnjoj sezoni 2022, u poređenju sa 2019. godinom, a Rusija i Egipat već dugo razmatraju prelazak na lokalne valute u trgovini.

Video: Đorđević: Za vaučere najviše zainteresovani penzioneri

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>