• 0

Sve teži život u srcu EU: Građani ove godine daju lošiju ocenu standardu nego lani

Ispitivanje je rađeno na uzorku od 5.000 ljudi, starosti od 16 do 74 godine

  • 0
Antverpen, Belgija Foto: Pixabay/katerwursty

Belgijski statistički zavod, Statbel, objavio je danas rezultate po kojima se beleži pogoršanje finansijske situacije građana, a koji istovremeno - državi daju slabije ocene.

Za razliku od prošle godine, kada su građani državu ocenili ocenom sedam od mogućih 10, sada joj daju ocenu 6,6. Kako navodi Statbel, svaki peti ispitanik (20,9 odsto) je svojoj finansijskoj situaciji dao nisku vrednost, između 0 i 5.

U trećem kvartalu 2021. godine, samo 14,7 odsto ispitanika je dalo ocenu nižu ili jednaku proseku.

U trećem kvartalu 2022. godine 33,8 procenata Belgijanaca daje visoku ocenu svojoj finansijskoj situaciji (između 8 i 10) dok je, u istom periodu prošle godine, to činilo 39,4 odsto Belgijanaca.

Najranjivija populacija je ona čije je finansijsko nezadovoljstvo najjače, a jasno pogoršanje uočava se i među mladima, primaocima naknade za nezaposlene, osobama sa dugotrajnom nesposobnošću za rad, domaćinstvima sa najmanje četiri člana i porodicama sa decom.

Statbelova kvartalna anketa je takođe pitala građane o zadovoljstvu u ličnim odnosima i životu uopšte.

U proseku, ocena je 7,7 od 10 za lične odnose i 7,3 za opšte zadovoljstvo životom. Ovi rezultati su slični onima iz trećeg kvartala 2021. godini. Međutim, najsiromašniji su, razume se, znatno manje zadovoljni životom.

Dali su prosečnu ocenu 6,9, u poređenju sa između 7,2 i 7,4 iz prošle godine. Ispitivanje je rađeno na uzorku od 5.000 ljudi, starosti od 16 do 74 godine.

Video: Istražili smo koliko košta riba pred najmasovniju srpsku slavu Svetog Nikolu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>