• 9

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta, gde i kada radi za Dan državnosti: Da li su otvorene prodavnice i tržni centri

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neće biti većih izmena radnog vremena

 • 9
rad za praznik radno vreme prodavnice

Foto: Shutterstock

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Međutim, prema najavama, povodom obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje dva dana, većih izmena radnog vremena uslužnih objekata neće biti.

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće na Sretenje - Dan državnosti Srbije prema sledećem rasporedu:

- 14. februara – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;
- 15. februara (Sretenje, sreda) – dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;
- 16. februara – dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Kada je reč o tržnim centrima, radiće po redovnom radnom vremenu kao i multipleks bioskopi i prodavnice u tržnim centrima. Uobičajeno će raditi i Gomeks prodavnice, DIS, DM, Idea, Lidl, Maksi i Shop'n'Go, Roda marketi, Super Vero i Jumbo, Tempo, Univereksport.

Na državni praznik Sretenje, 15. i 16. februara radiće 72 dežurne pošte u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim centrima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu "Nikola Tesla" koje rade uobičajeno 24 sata, radiće i pošte u tržnim centrima, u "Univereksport" objektima i još šest dežurnih pošta u gradu, saopštila je Pošta Srbije.

Otvorene će biti pošte u tržnim centrima u Pančevu i Kragujevcu, pošte u "Univereksport" objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru, u "Roda" objektima u Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Šapcu, pošte na Kopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije.

Po neizmenjenom radnom vremenu radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima - non-stop.

Kada je reč o gradskom prevozu, on će tokom dva dana praznika funkcionisati po nedeljnom redu vožnje.

Za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara Veletržnica Beograd radiće non stop.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu radiće od 6.00 do 20.00 časova.

Parkiranje neće biti naplaćivano

JKP „Parking servis” saopštilo je danas da se za vreme obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije parkiranje neće naplaćivati, u sredu 15. i u četvrtak 16. februara. Kako je navedeno u saopštenju, tokom praznika dežuraće ekipa „pauk” službe. Redovna naplata parkiranja biče nastavljena u petak, 17. februara.

Video: Čestitka povodom Dana Državnosti na Kuli Beograd

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sloboda narodu

  13. februar 2023 | 15:31

  Pa naravno da rade trzni centri...gde ce narod da seta, nego tamo ... Strashno....

  34
  1

  Podelite komentar

 • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  13. februar 2023 | 16:11

  A oni netreba da imaju slobodan dan,jadna nam je drzava kad su dozvolili gazdama da se tako ponasaju prema radnicima.Treba sve da bude zatvoreno i da svi imaju slobodan dan.

  31
  0

  Podelite komentar

 • Z

  13. februar 2023 | 16:03

  Mi robovi radimo. Ne znam ni zasto imamo 1 slobodan dan nedeljno. Slobodni ce da gnjave robove jer ne rade, bice lepo vreme.

  25
  1

  Podelite komentar