• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: Budućnost regiona u zajedničkom životu, povezivanju i saradnji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić je naglasio da je budućnost regiona u zajedničkom zivotu, u povezivanju i saradnji.

  • 1
Foto: MGSI Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je sa direktorom Transportne zajednice Matejom Zakonjšekom i istakao da je budućnost ovog regiona u zajedničkom životu, povezivanju i saradnji i da Srbija pridaje veliki značaj svim projektima koje radi u partnerstvu sa tom međunarodnom organizacijom.

"Imao sam veoma sadržajan i značajan sastanak sa prijateljima iz Transportne zajednice, međunarodne organizacije sa sedištem u Beogradu, čiji je posao da omogući članicama da se bolje povežu, integrišu i da svi zajedno bolje živimo", rekao je Vesić nakon sastanka.

Preneo je da su tema razgovora bili projekti koje će Srbija i Transportna zajednica zajednički raditi u budućnosti, a koji su "naslonjeni" na projekte koje će raditi Srbija i druge zemlje članice raditi u partnerstvu sa EU, pre svega kada je reč o izgradnji novih pruga i saobraćajnom povezivanju gradova i zemalja.

"Razgovarali smo o Samitu koji će se u maju održati u Crnoj Gori, što će biti prilika da razmotrimo nove projekte. Razgovarali smo i o projektu Slovenije, Srbije, Hrvatske, Austrije i verovatno i Italije, o uveđenju intersiti voza koji bu povezao Beograd, Zagreb i Ljubljanu sa Bečom i severnom Italijom. Razgovarali smo i kako, kada bude izgrađena brza pruga Beograd - Niš uključiti i Severnu Makedoniju, Grčku i Tursku u regionalne infrastrukturne projekte", rekao je ministar.

Vesić je naglasio da je budućnost regiona u zajedničkom zivotu, u povezivanju i saradnji.

"Ako ne budemo bili povezani, ako ne budemo radili kao jedan region, ukoliko ne budemo zajednički nastupali u svetu, imaćemo mnogo manje šanse da preživimo i da bolje živimo. A obaveza svih nas je da omogućimo građanima više mogućnosti, da budu povezani, da privreda bude povezana, što znači bolji životza sve ljude", rekao je ministar Vesić.

Zakonjšek je istakao da je Transportna zajednica tu da dodatno pomogne povezivanje Zapadnog Balkana sa Evropskom unijom, i da je bilo zadovoljstvo čuti od ministra Vesića da su brojni infrastrukturni projekti prioret za Srbiju.

"Razgovarali smo o prioritetima Srbije u narednom periodu, i o zajedničkim projektima, kada je reč o infrastrukturi", rekao je Zakonjšek.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaske

    20. mart 2023 | 18:24

    Treba sto vise i bolje saradjivati da bi nam svima bilo bolje, brze i jeftinije. Samo matematiku treba gledati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>