• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trgovina s Italijom biće još veća, Stelantis dogodine počinje proizvodnju u Kragujevcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U poslednjih 10 godina udvostručili smo spoljnotrgovinsku razmenu sa Italijom

  • 1
Stellantis

Foto: Stellantis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će spoljnotrgovinska razmena Srbije i Italije biti neuporedivo veća kada Stelantis naredne godine započne u Kragujevcu proizvodnju električnih automobila.

"U poslednjih 10 godina udvostručili smo spoljnotrgovinsku razmenu sa Italijom, danas je ona na nivou oko 4,6 milijardi evra, a računajte da sledeće godine kada krene Stelantisova produkacija u Kragujevcu, modernih, gradskih, električnih automobila, ta razmena će biti neuporedivo veća", istakao je Vučić na otvaranju Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, u prisustvu potpredsednika Saveta ministara i ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija.

Vučić je podsetio da je legendarni Ferućo Lambordžini rekao da - biti preduzetnik znači imati viziju, verovati u nju i imati odlučnost da je ostvariš.

"Ponosan sam da smo stvorili privlačan ekonomski ekosistem za strane privrednike koji u rekordnom broju investiraju u Srbiji. U geografskom, ali ne samo u geografskom smislu, Italija nam je najbliža velika ekonomija", rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    22. mart 2023 | 04:09

    Bolje da pravi i prodaje ponovo Zastavu 10 sa malo modernijim i snažnijim motorom i cenom ne većom od 8000 € (sa državnom subvencijom) nego taj električni auto. Barem bi bilo svima dobro! Pošto su poznati po alavosti taj el. model auta neće biti ispod 20 možda i preko 25000 € i ko će im u Srbiji kupovati te modele???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>