• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova odluka sudije u slučaju J&J: Obustavljeno 40.000 tužbi zbog kancerogenog pudera za bebe

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo se dešava u trenutku kada kompanije pokušava da spor reši proglašenjem bankrota

  • 0
J&J talk Foto: Mohd Yazid Zainal / Alamy / Alamy / Profimedia

Američki sudija u Trentonu u američkoj državi Nju Džersi obustavio je danas desetine hiljada tužbi protiv kompanije Džonson i Džonson (J&J), u kojima se tvrdi da proizvodi ove farmaceutske kompanije, kao što je puder za bebe, izazivaju kancer.

Ovo se dešava u trenutku kada kompanije pokušava da spor reši proglašenjem bankrota, reorganizacijom, kao i poravnanjem u iznosu od 8,2 milijarde evra.

Sudija Majkl Kaplan stavio je blizu 40.000 tužbi na čekanje tokom saslušanja u Trentonu, prihvatasjući većim delom zahtev J&J da se slučajevi zamrznu dok firma pokušava da postigne trajni sporazum sa tužiocima, kako bi se izdvojio novac za svakoga ko bi naknadno mogao da je tuži, preneo je Rojters.

Kompanija J&J, čija je tržišna vrednost 392,2 milijarde evra, odbija tvrdnje da njen puder za bebe i drugi proizvodi koji sadrže talk izazivaju rak.

Od oktobra 2021. godine J&J pokušava da se izbori s tužbama zbog kancerogenog talka proglašenjem bankrota, navodi britanska novinska agencija.

J&J je 2021. godine podelio kompaniju na dva dela osnivanjem podružnice LTL, koja je odmah nakon osnivanja zatražila proglašenje bankrota da bi izbegla veliki broj pojedinačnih tužbi i naterala tužioce na globalnu nagodbu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>