• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jabučko ravnište biće simbol zimskog i letnjeg turizma: Država ulaže 12 miliona evra u Staru planinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Projekat od nacionalnog znacaja 3,2,1-Srbija pokrenut je 5. decembra prošle godine

  • 0
Stara planina Foto: Ivan Strahinić

Država će u naredne dve godine uložiti preko deset miliona evra u razvoj Stare planine, a Jabučko ravnište biće jedan od simbola zimskog, ali i letnjeg turizma u Srbiji.

U fokusu projekta od nacionalnog značaja 3,2,1-Srbija u narednom periodu biće Stara planina, tačnije implementacija ciljeva međuresorne radne grupe za razvoj Stare planine koju vodi ministar turizma Husein Memić.

Stara planina već sada zauzima značajno mesto među vodećim ski centrima u regionu, a za nekoliko godina postaće jedan od najlepših evropskih ski centara.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je tokom posete Zaječarskom okrugu nova ulaganja u modernizaciju i proširenje kapaciteta u Jabučkom ravništu na Staroj planini, ali i nova ulaganja u Banjicu, u opštini Knjaževac, čime će podržati tamošnjeg predsednika opštine Milana Đokića u nameri da znatno unapredi razvoj ovog dela Srbije.

Stara Planina Foto:321 Srbija

- Uložićemo još 12 miliona u insfrastrukturu u Jabučkom ravništu na Staroj planini, rekonstruisaćemo Dom zdravlja u Knjaževcu, a kada uradimo još puteva i uredimo Banjicu sa novim kapacitetima, dobar deo posla će biti završen - izjavio je između ostalog predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Knjaževcu.

Pored ministra Memića, u radnoj grupi su i v.d. direktora JP Stara planina Goran Karadžić, šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić, savetnica u kabinetu predsednice Vlade Srbije Maja Bojović.

Projekat od nacionalnog znacaja 3,2,1-Srbija pokrenut je 5. decembra prošle godine i predstavlja najveći regionalni projekat ove vrste u poslednje tri decenije, a podržan je od najviših državnih institucija u zemlji, budući da za cilj ima i razvoj turističkih potencijala svih manje razvijenih delova Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>